02.12.2022.

Nakon dvije godine provedbe projekt "Novi početak" ulazi u završnu fazu

20221202 110835


U prostorima Koprivničko-križevačke županije danas je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.

Kako su već prošle dvije godine od početka projekta, članovi tima analizirali su dosadašnje aktivnosti te dogovorili provedbu projekta u preostalim mjesecima. Financijski najveća aktivnost, koja je uspješno završena, bila je rekonstrukcija prostora u kojima će sigurna kuća biti smještena. Prostori su predani na upravljanje udruzi HERA u rujnu te je Županiji već uplaćena nadoknada od preko 4 milijuna kuna, kolika je bila vrijednost radova. U tijeku je nabava opreme, a prva useljenja korisnika očekuju se početkom sljedeće godine.

20221202 110854

U sklopu projekta nastavljaju se radionice i usavršavanja stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja te se financiraju troškovi namirnica i privremenih prostora sigurne kuće. Ostale projektne aktivnosti također se odvijaju planiranom dinamikom, a na sastanku se razgovaralo i o potrebnim realizacijama unutar proračuna projekta.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

potpis članak 458x176 equal

Služba ureda župana

Pročitano 607 puta