03.12.2022.

Županijska Liga protiv raka tradicionalnim koncertom obilježila 25. obljetnicu djelovanja

20221202 1944531


Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije jučer je u dvorani koprivničkog Domoljuba održala tradicionalni humanitarni koncert kojim je ujedno obilježena i 25. godišnjica djelovanja.

Svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovale pročelnice Melita Ivančić, Maja Blažek, Ana Mušlek i Ljubica Belobrk Flamaceta, kao i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, bivši predsjednici Lige, brojni liječnici, predstavnici udruga te ostali uzvanici.

IMG 20221203 WA0015

Kao što je u svom govoru naglasila predsjednica Andreja Lukić Suknaić, kroz godine djelovanja Liga je provela brojne projekte i aktivnosti usmjerene prevenciji i podizanju svijesti građana o ranom otkrivanju raka, a organiziraju i rehabilitaciju oboljelih, humanitarne akcije, obilježavanje važnih datuma te brojne edukacije. Tri najvažnija programa, u kojima potporu pruža i Županija, su posudionica pomagala za liječenje i rehabilitaciju, „Spriječimo rak vrata maternice“ i „Zajedno protiv pušenja“, a predsjednica Lukić Suknaić spomenula je i nove projekte, poput „Znanjem do zdravlja“

25 godina lige protiv raka kckzz 14

U glazbenom programu sudjelovali su Zbor medicinskih sestara “Lucerna”, Zbor “Rima” i Ženski vokalni sastav “Rudarice” koji su oduševili publiku, kao i voditelj Krešimir Blažek svojim recitacijama.

Sredstva prikupljena na koncertu namijenjena su kupnji dijagnostičke opreme za potrebe Odjela za ginekologiju koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“.

O aktivnostima Lige možete se informirati na njihovoj stranici https://www.ligaprotivraka-kckz.hr/

Služba ureda župana

Izvor fotografija: KKŽ i Grad Koprivnica


Pročitano 1179 puta