07.12.2022.

Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ proslavio 65. obljetnicu

Svitanje 53


Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ danas je prigodnim programom proslavio 65. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja na pomoći djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek.

Uvodno se okupljenima obratio ravnatelj Centra Mladen Fajdetić, koji je uz zahvale Županiji i Gradu te svim suradnicima, naglasio kako su ustanove poput Svitanja posvećene pomoći najosjetljivijim društvenim skupinama.

Svitanje 64

quote desni 3Od trenutka osnivanja do danas, Centar je pružio pomoć i podršku za više od 1.250 djece, a čak je 1100 u ustanovi živjelo i odrastalo, što govori koliko je ustanova važna iz perspektive zajednice. Posvećeni smo dobrobiti djece, a predano radimo i na jačanju obitelji, kako bi svako dijete moglo odrastati u ljubavi i poštovanju, istaknuo je ravnatelj Fajdetić te dodao kako pružaju usluge poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja uz povremenu podršku, a trenutno su im popunjeni svi kapaciteti. Provode i EU projekte, a najavljena je i nova socijalna usluga – organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku, čiji je cilj da djeca stanuju u okruženju koja je slično obiteljskom. Novina su i voditelji mjera intenzivne stručne pomoći i nadzora, za što je resorno Ministarstvo osiguralo vozila za obavljanje te djelatnosti.

Svitanje 68

Zamjenik župana Ljubić kazao je kako Centar ima značajno mjesto u zajednici te naglasio:

quote desni 3Danas slavite lijepu obljetnicu uspješnog djelovanja, a kroz vašu je ustanovu prošlo mnogo korisnika i zaposlenika koji su svaki ovdje ostavili dio sebe. Čestitam vam na svim aktivnostima koje provodite kako biste pomogli djeci i mladima u odrastanju, a posebno na širenju spektra usluga. Županija također kroz svoje aktivnosti daje doprinos kvalitetnoj socijalnoj politici, a i nadalje ćemo vam biti pomoć i podrška. Djeca ovdje imaju drugi dom i ljubav i to će im zasigurno biti dobar temelj za kasniji život. Želim vam mnogo uspjeha u daljnjem radu!

Svitanje 51

Prigodnim riječima obratili su se i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, uime Grada Koprivnice te Martina Štabi, voditeljica programa zaštite djece uime Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, a podršku su pružile i predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Nakon pozdravnih riječi, uslijedila je prezentacija o radu ustanove i video „Zašto volim Svitanje?“, kao i dječji scensko-glazbeni program te nastup glazbenika Erica Vidovića. Centar njeguje dugogodišnje prijateljstvo s koprivničkom Osnovnom školom Braće Radić, čiji su učenici također sudjelovali u programu. Današnjoj svečanosti su prisustvovali i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić, ravnatelji i nastavnici škola, ravnatelji i predstavnici županijskih ustanova, ravnatelji gradskih centara za socijalnu skrb te drugi brojni prijatelji i podupiratelji Centra Svitanje.

Služba ureda župana


Pročitano 956 puta