20.12.2022.

U Đurđevcu svečano otvorena Kuća podrške Mali princ

20221220 150305


Zamjenik župana Ratimir Ljubić i saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota danas su u Đurđevcu prisustvovali svečanom otvorenju Kuće podrške Mali princ, novom i moderno  uređenom prostoru u kojem će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima Udruge Mali princ, koju svake godine financijski pomaže i Koprivničko-križevačka županija, pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državna tajnica Margareta Mađerić, v.d.ravnatelja SAFU-a Dragan Jelić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik gradskog Vijeća Željko Lacković, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Danijel Rupić, predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan, članovi Udruge i brojni drugi gosti i uzvanici.

IMG 9150

Predsjednica Štefan, uvodno je prisutne podsjetila na početke projekta vrijednog 14,1 milijun kuna  koji je financiran iz EU strukturnih fondova te naglasila kako će prostor od 565 kvadratnih metara, koristiti 35 osoba, a pokrenut će se i nova socijalna usluga organiziranog stanovanja uz podršku u kojem će moći boraviti osam osoba. Zahvalila je svima na pomoći i naglasila kako je projektom dokazano da zdravstvene teškoće nisi prepreke već izazov.

Prigodnim riječima obratili su se i  gradonačelnik Janči, predsjednik Gradskog vijeća Lacković, ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Rupić, v.d. ravnatelja Jeić te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je naglasio važnost partnerstva lokalne zajednice i državnih institucija na temelju kojeg se i mogu omogućiti ovakvi projekti koji će donijeti mnogo smijeha i veselja.

IMG 9215

Nakon otvorenja i razgledavanja novih prostora, uzvanici su obišli i budući Centar za osobe s invaliditetom te novi objekt Centra za socijalnu skrb Đurđevac u kojem će se  pružati socijalne usluge za snažniju obitelj i podršku mladima u sklopu projekta u kojem Koprivničko-križevačka županija sudjeluje kao partner.

IMG 9140

Spomenimo da je ministar Piletić u sklopu današnjeg posjeta, u Kalinovcu održao sastanak sa načelnikom Sobotom i suradnicima te zamjenikom župana Ljubićem te se upoznao s projektima koje Općina i Županija trenutno provode, posebice u resoru zdravstvene i socijalne skrbi kako bi stanovnicima omogućile dostupnost što većeg broja usluga.

Služba ureda župana   


 

Pročitano 1310 puta