22.12.2022.

U Kloštru Podravskom svečano otvorena školska sportska dvorana vrijedna gotovo 15 milijuna kuna

IMG 9468


Osnovna škola Kloštar Podravski dobila je novu školsku sportsku dvoranu, s opremom vrijednu gotovo 15 milijuna kuna, koju su danas svečano otvorili župan Darko Koren, saborski zastupnici Darko Sobota i Vesna Bedeković, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović i ravnatelj škole Mirko Šandrovčan.

Ravnatelj Šandrovčan zahvalio je Županiji i Općini što su omogućile realizaciju ovog hvalevrijednog projekta te dodao:

quote desni 3Danas osjećamo veliko zadovoljstvo, ponos i zahvalnost, a nova je dvorana prekrasan poklon učenicima i mještanima i dugogodišnji san brojnih generacija. Naša škola sada ima izvrsne uvjete za nastavu tjelesne kulture, ali i za razvoj sporta i drugih aktivnosti. Svi se možemo složiti kako je to investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. U ime svih onih koji će koristiti ovu dvoranu veliko vam hvala od srca.“

IMG 9384

Emotivnim govorom obratio se i načelnik Pavlović, koji je zahvalio svima koji su svojim radom doprinijeli gradnji ove dvorane koja je bila san brojnih generacija, kako učenika i zaposlenika škole, tako i sportaša i trenera.

quote desni 3Kao bivši učenik ove škole, a sada i kao načelnik Općine, sretan sam i ponosan što smo u suradnji sa Županijom uspjeli ostvariti dugogodišnje nastojanje da naša djeca i mladi imaju adekvatne uvjete za nastavu i bavljenje sportom. Ova je dvorana otvorena svim mještanima i vjerujem da će nam biti bit velike koristi. Nadamo se da će to, uz brojne druge projekte koje provodimo, a čija je vrijednost oko 15 milijuna kuna, biti poticaj mladim obiteljima da ostanu živjeti na ovom prostoru. Pred nama je još mnogo planova i hvala svima koji su nam partneri u njihovoj realizaciji“, istaknuo je načelnik Pavlović.

IMG 9393

Saborski zastupnik Sobota prenio je pozdrave kolega zastupnika Vesne Bedeković, ujedno i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora, te Mišela Jakšića.

quote desni 3Mještani Kloštra Podravskog dugo su čekali na sportsku dvoranu, a ovaj će kapitalni objekt prvenstveno služiti djeci, čija je dobrobit osnova našeg djelovanja. Pohvaljujem Županiju i Općinu na suradnji glede realizacije ovog projekta, a vrijedni spomenuti kako su ove godine otvorene još četiri dvorane u općinama, što je velik doprinos razvoju lokalnih zajednica. Čestitam svima i vjerujem da će brojni naraštaji pronaći svoje mjesto u ovom prostoru“, kazao je saborski zastupnik Sobota.

IMG 9399

Izrazima sreće i veselja zbog nove dvorane pridružio se i župan te zahvalio Općini na partnerstvu:

quote desni 3Ovaj je projekt zahtjevan od samog početka, no predanim zajedničkim radom uspješno smo ga priveli kraju. Partnerstvo i ljubav prema onome što se radi osnova je uspješnog djelovanja, što smo ovdje i pokazali. Veseli nas što je ovo peta, ujedno i posljednja, školska sportska dvorana koju smo otvorili ove godine, u velikom investicijskom ciklusu od 80 milijuna kuna. Ulaganje u obrazovnu infrastrukturu daje novu perspektivu lokalnim sredinama te motivira mlade obitelji na ostanak na našem području, što nam je i cilj. Hvala općinama na suradnji jer je izgraditi pet dvorana u današnje vrijeme doista veliko postignuće te vjerujem da ćemo nastaviti sa zajedničkim projektima.“

IMG 9415

Župan spomenuo i ostale kapitalne investicije poput županijskog Centra kompetentnosti kojim će se podići standard srednjoškolskog strukovnog obrazovanja, a u planu su i nova ulaganja i infrastrukturu, s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave i energetske učinkovitosti.

Spomenimo kako je izvođač radova bila tvrtka Prajo beton d.o.o., a novoizgrađena dvorana će se, osim za nastavu tjelesne kulture i sport, koristiti i razne društvene i kulturne manifestacije.

20221222 111333

Svečanost otvorenja dvorane svojim su kulturno-umjetničkim izvedbama uveličali učenici škole, uz pratnju svojih mentora, a prostor je blagoslovio fra Ivan Široki.

Dodajmo kako su današnjoj svečanosti prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela, predsjednica Općinskog vijeća Marija Šimunko, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članica Županijske skupštine Verica Rupčić, predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike i član Županijske skupštine Željko Pintar, načelnici općina, predstavnici županijskih ustanova i škola, stručnog nadzora i projektanti, predstavnici udruga te brojni mještani.

Služba ureda župana


Pročitano 657 puta