29.12.2022.

Održana 11. sjednica Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije

IMG 9518


U prostorijama Županijske uprave danas je održana 11. sjednica Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedao župan, ujedno i predsjednik TZ KKŽ Darko Koren.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Izmjene i dopune Programa rada TZ KKŽ za 2022. godinu te Programa rada TZ KKŽ za 2023. godinu koji će prema riječima pomoćnice direktora TZ KKŽ Kristine Sočev biti usmjeren na razvoj novih turističkih proizvoda i ponude te daljnja ulaganja u turističku infrastrukturu što je i tijekom ove godine dalo dobre rezultate, a to najbolje pokazuju rezultati povećanja broja dolazaka turista i noćenja te rasta smještajnih kapaciteta. U tom smjeru, naglasila je Sočev, nastavlja se i dalje jer naša županija svojom ponudom svakim danom zauzima sve značajnije mjesto na turističkoj karti Hrvatske.

IMG 9522

Župan Koren je zahvalio svim članovima na radu i idejama koje su išle u smjeru poboljšanja turističke djelatnosti tijekom godine te dodao kako dobri rezultati ukazuju da se potencijal kojim raspolažemo prepoznaje i u privatnom sektoru koji u sinergiji s javnom upravom i mjerama te financijskom pomoći doprinosi ne samo turističkom već i gospodarskom sektoru. Posebice se to odnosi na iznajmljivače i ugostitelje koji su u ruralnim sredinama prepoznali vrijednosti i potencijale obiteljskih gospodarstva te proširili svoju ponudu, a neki od njih i putem potpora otvorili smještajne kapacitete, rekao  je župan.      

Dodajmo kako će se u 2023. godini započeti s izradom Strategije razvoja turizma Koprivničko-križevačke županije koja će služiti kao podloga i definirat će ključne turističke proizvoda i smjer u kojem će se razvijati turistička ponuda Koprivničko-križevačke županije, a s ciljem prepoznatljivosti i konkurentnosti naše županije na turističkom tržištu.

Pročitano 663 puta