30.12.2022.

Uskoro tehnički pregled nove zgrade za pružanje socijalnih usluga u Đurđevcu

Slika4


Početkom sljedeće godine očekuje se tehnički pregled nove zgrade za pružanje socijalnih usluga u Đurđevcu, za koju je ishođen i energetski certifikat A+.  Ove informacije iznio je ravnatelj  đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić na sastanku projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih je nositelj Centar za socijalnu skrb Đurđevac koji je održan 30.12. prosinca 2022. godine. Uz Mladena Fajdetića, ravnatelja Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, ustanove koja će također koristiti dio zgrade za pružanje svojih usluga te je parter u onom infrastrukturnom, predstavnika Koprivničko-križevačke županije koja je partner u oba projekta, na sastanku na kojem su razmatrana i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje, sudjelovala je predstavnica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Vedrana Pobi koja pruža stručnu pomoć u provedbi projekata. Radi se o dva projekta – „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac““ i „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“ financiranih iznosom od više od 8,3 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

Slika5

Ravnatelj Rupić na sastanku je izvijestio i kako je objavljen natječaj za nabavu opreme te o nekim otvorenim pitanjima, između ostalog i  s obzirom na statusne promjene Centra za socijalnu skrb Đurđevac koji od 1.1.2023. postaje područna jedinica ustanove koja će imati sjedište u Zagrebu– Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Ravnatelj Rupić i ravnatelj Fajdetić posebno su istaknuli problem nedostatka stručnih radnika kojih faktično ni nema u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a zbog čega je neuspješno okončano niz natječaja za zapošljavanje.

Slika3

Dvoje zaposlenika u sklopu projekta, Lucija Filipović i Luka Karlovčan nazočne na sastanku su izvijestili i kako  se aktivnosti i u sklopu drugog, tzv. soft projekta, a koje uključuju okrugle stolove, edukativne radionice i ciljane edukacije također odvijaju prema planu i u zadanim vremenskim okvirima. Nazočne na sastanku upoznali su kako je prije desetak dana provedena edukacija za voditelje mjera obiteljsko-pravne zaštite, kako uskoro kreću s grupnim radom kojem će fokus biti na promidžbi obiteljskih vrijednosti, a za koji je dogovorena suradnja s Maticom umirovljenika Đurđevac i tri osnovne škole.

Služba ureda župana

„Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda“

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.

Slika1

Slika1

Pročitano 1159 puta