16.01.2023.

U tijeku je opremanje novih prostora sigurne kuće

LOGO Novi pocetak 600x493 equal


U prostorima Županijske uprave danas je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, udruge HERA i Razvojne agencije PORA.

Projekt ulazi u završnu fazu (svibanj 2023.) te su članovi projektnog tima analizirali dosad provedene aktivnosti i dogovarali se oko rada u preostalom razdoblju. Većina ključnih aktivnosti je izvršena te je trenutno u tijeku opremanje sigurne kuće. Nakon opremanja, nova će sigurna kuća od veljače biti spremna za prihvat štićenika (koji su do sada bili smješteni u privremenim unajmljenim prostorima).

Financijski najznačajnija aktivnost (vrijednosti više od 530 tisuća eura) uključivala je rekonstrukciju prostora za sigurnu kuću, a do kraja projektnog razdoblja preostale su aktivnosti javnih kampanja i edukacija.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

potpis članak 800x800 equal

Služba ureda župana

Pročitano 1052 puta