27.01.2023.

Na Spomen području Danica odana počast žrtvama holokausta

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 IMG 0277


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, danas su na Spomen području Danica položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast svim žrtvama i različitim etničkim, vjerskim i političkim skupinama koje su stradale tijekom Drugog svjetskog rata.

IMG 0281

Ispred Koprivničko-križevačke županije počast žrtvama su odali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, a vijence su položile i delegacije Grada Koprivnice predvođene gradonačelnikom Mišelom Jakšićem te predstavnici Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Židovske općine Koprivnica, Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Koprivnice te koprivničke Gimnazije „Fran Galović“.

IMG 0308

Prigodnim riječima su se obratili gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednica Židovske općine Koprivnica Sanja Švarc Janjanin i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su istaknuli kako se obilježavanjem ovog važnog datuma šalje snažna poruka, posebice mladima, da se ovakvo zlo koje je zadesilo čovječanstvo u 20. stoljeću ne smije više nikada ponoviti.

Služba ureda župana


   

Pročitano 777 puta