27.01.2023.

U Virju održana početna konferencija projekta Zaželi – provedi! 3

Objavljeno u kategorijama: Novosti

naslovna

U društvenom domu u Virju  jučer je održana početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi! 3. kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Maja Blažek te ravnateljica PORA Regionalne agencije KKŽ Melita Birčić.  Ukupna vrijednost projekta je 59.056,34 eura (444.960 kuna) i u potpunosti je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Trajanje projekta je osam mjeseci, od 16.12.2022. do 16.8.2023. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalnu skrb.

Općina Virje provodila je projekte Zaželi – provedi! i Zaželi provedi! 2 tako da je ovaj projekt nastavak aktivnosti Općine Virje na zapošljavanju teže zapošljivih žena i brige o starijim i nemoćnim osobama. Cilj je projekta Zaželi – provedi! 3 zaposliti u lokalnoj zajednici na šest mjeseci devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 61 korisnika,  starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji. Također, u okviru projekta korisnicima se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština.                                                                                                                                                                         

U razdoblju od potpisa ugovora proveden je niz aktivnosti: izrada vizuala projekta te ishođenje suglasnosti na njih, izrađen je plan nabave i plan zahtjeva za nadoknadu sredstava, nabava opreme za žene, natječaj za zapošljavanje žena, utvrđivanje prava korisnika na ulazak u ovaj projekt i slično. Početak rada žena je od 1. veljače 2023. na vrijeme od šest mjeseci, a u tom razdoblju provedbe projekta žene će se brinuti za trenutno 61 korisnika s područja općine Virje.

Izvor: Općina Virje

Služba ureda župana

Pročitano 792 puta