07.02.2023.

Predstavljen plan aktivnosti sustava civilne zaštite KKŽ

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20230207 080458


U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojem su prezentirane aktivnosti sustava civilne zaštite u narednom razdoblju. Sastanku su prisustvovali predstavnici Vatrogasne zajednice KKŽ, PU Koprivničko-križevačke, HGSS-a Stanica Koprivnica, Službe civilne zaštite Koprivnica i Stožera civilne zaštite grada Koprivnice.

Načelnik Županijskog Stožera Ratimir Ljubić prezentirao je plan aktivnosti te najavio održavanje vježbi, okruglog stola i smotre u idućim mjesecima. Tako će se povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (11. veljače 2023) dan ranije održati simulacijsko-komunikacijska vježba na kojoj će se testirati komunikacija i pozivanje operativnih snaga sustava civilne zaštite putem sustava TETRA i korištenje aplikacije NICS, a 1. ožujka će se povodom Međunarodnog dana civilne zaštite u RH održati okrugli stol na temu „Klimatske promjene – izazov za sustav civilne zaštite“.

Za kraj travnja se u Koprivnici na prostoru gradskog Sajmišta planira i smotra sustava civilne zaštite KKŽ na kojoj će javnosti biti predstavljena oprema žurnih službi i operativnih snaga za spašavanje na kopnu i vodi, a uz županijske snage smotri će prisustvovati i predstavnici nacionalne razine sustava civilne zaštite -  Ravnateljstvo civilne zaštite RH, Hrvatska vatrogasna zajednica, HGSS Hrvatska i Hrvatski crveni križ.

Služba ureda župana      

Pročitano 764 puta