08.02.2023.

Dodijeljena priznanja Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore KKŽ za prošlu godinu

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Dodjela nagrada HOK KKŽ 7


U dvorani Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije danas je održana svečana dodjela priznanja Hrvatske obrtničke komore i županijske Obrtničke komore za 2022. godinu. Riječ je o priznanjima koja se dodjeljuju zaslužnim obrtnicima za doprinos razvoju obrtništva i obrtničkim asocijacijama na prijedlog županijske Obrtničke komore i udruženja obrtnika u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Svečanosti su uime Županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a pozdravne riječi i čestitke uputila je predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, zahvalivši svima na dolasku i podršci obrtnicima.

quote desni 3Tolike godine prolazimo kroz terete, krizna vremena, namete i probleme s kojima se susrećemo u obrtništvu da je to danas uobičajena priča. Svojim opstankom dokazali ste da ste uporni, a vrijedne obrtničke ruke uvijek su nam potrebne. Sva tehnologija koja nam olakšava poslovanje nikad neće zamijeniti vaša znanja“, dodala je predsjednica Kovačić.

Dodjela nagrada HOK KKŽ 3

Spomenimo kako u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno posluje 1.854 obrtnika što je za 155 obrtnika više nego prošle godine, a zapošljavaju oko 5.000 radnika, uključujući i članove njihovih obitelji.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž pridružila se čestitkama obrtnicima koji su se u otežanim uvjetima izborili za uspješno poslovanje:

quote desni 3Prošli ste dvije covid godine, da biste dočekali tešku energetsku krizu, a kao što znamo obrtništvo nije bilo to koje je dobilo potpore. Doista vam čestitam na tome što ste opstali i što zapošljavate i dalje, a mi smo tu da vam budemo partneri i osmislimo programe potpore. Pred nama je vrijeme kad moramo ozbiljnije razmisliti kako vama olakšati poslovanje jer ako vi nećete raditi neće biti ničega.“

Dodjela nagrada HOK KKŽ 4

Župan je u svom obraćanju istaknuo kako je obrtništvo ponovno pokazalo da je najotporniji i najžilaviji dio gospodarstva te kako su se obrtnici prilagodili izrazito zahtjevnim uvjetima poslovanja i novim okolnostima na tržištu.

quote desni 3Unatoč problemima s kojima se svakodnevno susrećete, vjerujem da ima mnogo više onih trenutaka koji vas čine zadovoljnima i da vas to zapravo drži u svijetu obrtništva. Prije svega je to sloboda, koju je teško naći u drugim granama gospodarstva. Činjenica je da su obrtnici okrenuti prema obitelji u svakom smislu, a to ima važnu ulogu u svakom društvu. Nadam se da će se mnogi mladi vratiti kada spoznaju vrijednost doma te možemo reći kako je obrtništvo na neki način i čuvar obitelji. Prema svakome od vas imamo ogromno poštovanje te vam čestitamo na današnjim priznanjima, uz želje za još većim poslovnim uspjesima“, poručio je župan.

Dodjela nagrada HOK KKŽ 10

Utjecaj na povećanje broja obrta zasigurno imaju i županijski programi i poticaji za samozapošljavanje te dodajmo kako su u županijskom proračunu rezervirana sredstva za potpore male vrijednosti za poduzetnike, fizičke i pravne osobe te obiteljska poljoprivredna gospodarstva u ukupnom iznosu 832 tisuće eura. Neke od aktivnosti su potpore za samozapošljavanje – START UP, subvencioniranje kamata za obrtna sredstva za mikro i male poduzetnike, subvencija kamata za kredite – HBOR, sufinanciranje obrtničkih i gospodarskih sajmova te financijska potpora za rad Komora. Važna je i odlična dugogodišnja suradnja sa županijskom Obrtničkom komorom, koja također značajno pomaže obrtništvo i poduzetništvo kroz brojne programe.

Dodjela nagrada HOK KKŽ 23

Priznanje za najboljeg obrtnika prošle godine dobio je Josip Heruc, vlasnik obrta Knjigovodstvo Heruc iz Križevaca, a za najbolju obrtnicu Sandra Bebek, vlasnica obrta Trans logistika iz Koprivnice. Mladima su poručili da se ne moraju bojati ući u poduzetničke vode, da cijene svoje zaposlenike i da pronađu zadovoljstvo u poslu kojeg obavljaju.

Dodjela nagrada HOK KKŽ 24

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, Obrtničkog učilišta POUKA, tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika Koprivnica, Đurđevac i Križevci te dobitnici priznanja.

Dodjela nagrada HOK KKŽ 13

Dobitnici Priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu:

POVELJA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA:

1.Obrtničko učilište POUKA

2.Tomislav Habek, vlasnik ugostiteljskog obrta Habek iz Sv. Ivana Žabna

3. Marijan Huzjak, vlasnik obrta SERVIS KUĆANSKIH APARATA iz Križevaca

4. Mario Bračko, vlasnik soboslikarskog i ličilačkog obrta BRAČKO-2 iz Koprivnice

PRIZNANJE ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I UNAPRJEĐIVANJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA:

1. Snježana Čuklić, vlasnica prizvodnog i trčkovačkog obrta Tisa iz Orehovca

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS POTICANJU I UNAPRJEĐENJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

1. Željko Brlić, vlasnik građevinskog obrta Intergrad iz Križevaca

2. Vesna Kraljić, vlasnica frizerskog salona Adrianno iz Križevaca

Dobitnici Priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu:

PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU I PROMIDŽBI OBRTNIŠTVA

1. Dragutin Crnčić, vlasnik obrta Crnčić iz Ruševca

2. Ivana Hadžija Kranjec, vlasnica obrta TERRA iz Đurđevca

3. Sandra Pehnec, vlasnica frizerskog obrta Sandra iz Koprivnice

4. Krunoslav Smolak, vlasnik automehaničarskog obrta Smolak iz Koprivnice

ZAHVALNICA ZA DOPRINOS RAZVITKU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

1. Diana Kušec, vlasnica obrta Krizantema iz Križevaca

2. Helena Martinčević, vlasnica obrta Razvojni prozorčić iz Križevaca

3. Suzana Ostojić, vlasnica frizerskog salona Suzana iz Križevaca

4. Vladimir Matan, HAMAG-BICRO, voditelj Ispostave Koprivnica

5. Željko Benkek, vlasnik Strojobravarske radionice iz Virja

6. Siniša Milašinović, vlasnik obrta Foto Siniša iz Đurđevca

NAGRADA OBRTNIK 2022. GODINE

1. Josip Heruc, vlasnik obrta Knjigovodstvo Heruc iz Križevaca

NAGRADA OBRTNICA 2022. GODINE

1. Sandra Bebek, vlasnica obrta TRANS LOGISTIKA iz Koprivnice

Služba ureda župana


Pročitano 1227 puta