08.02.2023.

Posjetite predavanje o kardiovaskularnim bolestima i oblicima prevencije

srce logo novo 1


U sklopu projekta „Zdravo srce, zdrava budućnost“, a u suradnji sa Gradskom knjižnicom "Franjo Marković" Križevci u ponedjeljak, 13. veljače u 18:00 sati u prostorima knjižnice će se održati predavanje  „Kardiološki ste bolesnik, a što dalje?“

Zajedničko predavanje će održati Eugen Fucak, dr.med.spec. interne medicine i subspecijalista kardiologije, nutricionistica Iva Butković, dipl. ing., preh. teh. te kineziolog Ivan Đuroci, mag.cin.

Mirjana Hanžeković

quote desni 3S obzirom da u našoj županiji zbog bolesti kardiovaskularnog sustava godišnje umre oko 700 ljudi vrlo je važno educirati stanovnike o važnosti zdravog načina života i promjeni loših navika kako bi povećali kvalitetu življenja i smanjili smrtnost. Ovim projektom nastojimo skrenuti pažnju na ovu bolest modernog doba koje često nismo svjesni, a u tome nam uvelike mogu pomoći naši stručnjaci i specijalisti vrijednim savjetima i preporukama. Predavanje koje je pred nama pomoći će u prevenciji i popularizaciji zdravih navika i vjerujem da će stanovnici križevačkog kraja izdvojit vrijeme i poslušati savjete stručnjaka, poručila je ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković.     

Projekt “Zdravo srce, zdrava budućnost” financira se temeljem poziva “Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program: „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Nositelj projekta je Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner u projektu Koprivničko-križevačka županija.

Svrha projekta vrijednog 52.087 eura, financiranog sredstvima Europske unije (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%), je povećanje informiranosti stanovništva KKŽ o kardiovaskularnim bolestima odnosno važnosti zdravog načina života, prehrane i kretanja u svakoj životnoj dobi.

Izvor: Dom zdravlja KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 1291 puta