14.02.2023.

Dodijeljena priznanja najuspješnijim koprivničkim sportašima i sportskim djelatnicima

dodjela nagrada najboljim sportasima u 2022 godini 41


U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice jučer je u dvorani Doma mladih u Koprivnici održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika grada Koprivnice za 2022. godinu. Svečanoj dodjeli priznanja uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uzvanike je uvodno pozdravila predsjednica koprivničke Zajednice Jasmina Stričević koja je čestitala svim sportašima na priznanjima te dodala kako je Koprivnica mali grad pun volje, interesa za sport i sportskih talenata. Govorila je i o ulaganjima u sport koji će biti još veći poticaj koprivničkoj sportskoj obitelji koja broji 4600 sportašica i sportaša te 73 sportska kluba.

IMG 1137

quote desni 3Koprivnica, ali i cijela naša županija, mogu se pohvaliti odličnim rezultatima i uspjesima naših sportašica i sportaša. Na nama je da vam i nadalje stvaramo uvjete za bavljenje sportom kroz izgradnju adekvatne infrastrukture i financiranje aktivnosti, a posebno je važno obratiti pozornost na poticanje interesa za sport kod najmlađih, što Koprivnica odlično radi. Čestitam svim nominiranima i dobitnicima priznanja i neka to bude motivacija za daljnje uspjehe“, istaknuo je u svom govoru zamjenik Ljubić.

IMG 1151

Čestitkama se pridružio i koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić te dodao:

quote desni 3Koristim priliku da čestitam svima nagrađenima i nominiranima, upravo vi najbolje znate koliko ste truda, srca i volje dali od sebe da bi postigli ove rezultate, a zahvaljujući tim rezultatima Koprivnica je prepoznata kao grad sporta.“

IMG 1157

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2022. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, najuspješnijim sportašem s invaliditetom u 2022. godini proglašen je Ivica Ferenčić također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, dok je najuspješnija sportska ekipa s invaliditetom Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“.

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice proglašena je Dorotea Vencl iz Boks kluba „David“, dok je za najuspješnijeg perspektivnog sportaša proglašen Leon Zelenko iz Karting kluba „Koprivnica“. Najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2022. godini je Štafeta mlađih kadetkinja i mlađih kadeta mješovito Atletskog kluba „Koprivnica“, najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je Ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba „Podravka“ s.d.d., dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa Juniorska ekipa u plivanju perajama Ronilačkog kluba „Šoderica“.

dodjela nagrada najboljim sportasima u 2022 godini 24

dodjela nagrada najboljim sportasima u 2022 godini 29

Za najuspješniju sportašicu u 2022. godini proglašena je Antonia Lončarić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, a za najuspješnijeg sportaša Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba „Šoderica“. Najuspješniji sportski par u 2022. godini je Twirling par seniorke Twirling kluba „Koprivnica“, najuspješnija ženska sportska ekipa je Seniorska ekipa Twirling kluba „Koprivnica“ , a najuspješnija muška sportska ekipa je Seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba „Podravka“.

U kategoriji za Iznimno sportsko postignuće u 2022. godini nagrađeni su Josip Benko iz Hrvačkog kluba „Podravka“, Luka Jambreuš iz Streljačkog športskog kluba „Podravka“, Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, Dora Lovrinović iz Atletskog kluba „Koprivnica“, Tija Požgaj iz Atletskog kluba „Koprivnica“ i Stanko Šafar iz Auto i karting kluba „Podravina“.

Priznanje za Iznimno postignuće u školskom sportu u 2022. godinu dobila je Gimnazija „Fran Galović“, dok je Ivan Pal dobitnik nagrade Zaslužni sportski djelatnik.

Služba ureda župana

Izvor: Grad Koprivnica


Pročitano 793 puta