20.02.2023.

Program "Jahanjem do osmijeha” dobio trogodišnju potporu Ministarstva zdravstva

IMG f49761058a3c788ea4e33f718ff732df V

Uspješom suradnjom Koprivničko križevačke županije, Osmijeh - udruge za terapijsko jahanje i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije program terapijskog jahanja “Jahanjem do osmijeha” dobio je trogodišnju potporu Ministarstva zdravstva.

Projekt je prijavljen na Natječaj za prijavu programa udruga iz područja psihosocijalne potpore u svrhu traženja financijske potpore iz dijela prihoda od igara na sreću u 2022. godini. Prijavitelj je udruga Osmijeh, dok je projektni partner Županija, a ukupna vrijednost odobrenih sredstava je nešto više od 14 tisuća eura. Razvojna agencija PORA pružila je stručnu pomoć u pripremi, a Udruzi Osmijeh po prvi je put odobrena višegodišnja podrška ovom programu.

IMG fc8b942d0203c9a6e500da90c0dfba35 V

Program "Jahanjem do osmijeha" temeljna je i najvažnija aktivnost Udruge Osmijeh, a obuhvaća provedbu terapijskog jahanja i škole jahanja za osobe s invaliditetom. Za svoje aktivnosti Udruga ima educiran stručni kadar, terapijske konje i educirane volontere - pomoćnike u terapijskom jahanju. Navedenim aktivnostima nastoji se podići kvaliteta života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te njihovih obitelji, ali i kvaliteta života volontera, dok je dodana vrijednost što je u lokalnoj zajednici omogućena još jedna vrsta rehabilitacije.

Kako bi se postigli zadani ciljevi i povećala kvaliteta života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, ali i njihov napredak u savladavanju jahačkih vještina, važno je napomenuti da se aktivnosti na konju ne mogu ograničiti na određeno razdoblje, već se nastoji osigurati njihova provedbu iz godine u godinu, kako bi korisnici što bolje održavali ili unaprjeđivali svoje fizičke, psihičke, socijalne i edukacijske sposobnosti.

 Služba ureda župana

Pročitano 1033 puta