28.02.2023.

Brojni posjetitelji na otvorenju izložbe cvijeća “Novi počeci”

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 2068


U Muzeju grada Koprivnice jučer je otvorena izložba cvijeća „Novi počeci“ čiji su organizatori Udruženje obrtnika Koprivnica (Sekcija cvjećara), Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Muzej grada Koprivnice. U okviru izložbe, organiziran je i Sajam starih zanata na kojemu su svoje proizvode predstavili obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije.

IMG 2098

Izložbu su pripremili koprivnički cvjećari, kojima su u završnim pripremama pomogli cvjećari s područja cijele Hrvatske, a u ime Koprivničko-križevačke županije podržali su je župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

IMG 1937

Čestitke cvjećarima na njihovim maštovitim kreacijama, koje su inspirirane kriznim situacijama u svijetu te elementima zemlje, vode, vatre i sunca, uputio je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, koji je ujedno i otvorio izložbu. Podršku je izrazila i glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić.

IMG 1985

Predsjednik Kratohvil u svom je obraćanju istaknuo kako u današnje vrijeme nije lako opstati na tržištu kao obrtnik, a ovakve su izložbe pokazatelj potencijala hrvatskog obrtništva.

IMG 1973

Župan je, uz čestitke i pohvale obrtnicima, istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom komorom, kako na razini države, tako i županijskom, te poželio da svi osjete zajedništvo i solidarnost prema onima kojima je danas to nedostižno, što je i predstavljeno na izložbi.

IMG 1952

Tihomir Koščak, predsjednik Sekcije cvjećara, kazao je kako su izložbom, koju su organizirali nakon višegodišnje stanke, željeli približiti kako nam svima treba sunca, zraka, vode, zemlje, a tu i element kaosa koji pokazuje situaciju u današnjem svijetu.

IMG 1957

Predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić zahvalila je svima na podršci bez koje izložba ne bi uspjela, a poruku solidarnosti, kao nit vodilju izložbe, istaknula je i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

IMG 1959

Spomenimo i kako izložba ima humanitarni karakter, a svi prikupljeni dobrovoljni prilozi s otvorenja bit će donirani koprivničkoj Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice”.

IMG 1904

U glazbenom dijelu programa nastupila je glazbenica Romana Orešnik, a cvjećare su podržali i ravnatelj koprivničkog Muzeja Robert Čimin, predstavnici udruženja obrtnika s područja naše županije i brojni obrtnici, predstavnici županijske Obrtničke komore i HGK Županijske komore Koprivnica, članovi Udruge „Latice“ i ostali gosti.

20230227 173902

Izložba je za posjetitelje otvorena do 4. ožujka.

Služba ureda župana


Pročitano 1031 puta