01.03.2023.

U našu županiju stigle tri nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

334275146 513692390926561 8973126950509754659 n


U organizaciji Hrvatske udruge za turizam „Klub članova Selo“ i Primorsko-goranske županije jučer je u Opatiji održana svečanost dodjele nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“. Dobitnike s područja Koprivničko-križevačke županije podržao je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.

Nagrade su dodijeljene u okviru Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, a svečanošću je ujedno obilježena 25. godišnjica djelovanja Udruge te 10. godišnjica dodjele nagrade Suncokret ruralnog turizma. Na natječaj je prijavljen 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, a prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pridružilo se i 16 prijavitelja iz BiH.

U Koprivničko-križevačku županiju stigle su tri nagrade:

  • Zlatnu povelju u kategoriji „Tradicijska (moderna) domaćinstva“ dobila je kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika
  • Zlatnu povelju u kategoriji „Vinski turizam“ dobila je Vinarija Kostanjevec za vino s koprivom, koju je ideju razvila u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice
  • Brončanu povelju u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ dobio je projekt Podravina Adventure u kojemu sudjeluju Turistička zajednica grada Đurđevca, Turistička zajednica područja Dravski Peski i Koprivničko-križevačka županija

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Svečanosti su prisustvovali i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan, direktor TZ grada Đurđevca Mario Fuček, direktor TU područja Dravski Peski Alen Janći te dobitnici nagrada s područja županije.

Čestitke nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma. Uvjereni smo da će ovo priznanje doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude!

Služba ureda župana

Izvor fotografija: TZ KKŽ, Kristijan Toplak


Pročitano 1144 puta