01.03.2023.

Podnesena prijava projektnog prijedloga za rekonstrukcija dvorca Inkey

IMG 20220322 WA0002


Uspješnom suradnjom Koprivničko-križevačke županije, projektnim partnerima Općinom Rasinja i Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije te uz stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ pripremljen je projekt „Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma“ koji je prijavljen na Poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti financiranog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Opći cilj projekta „Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma“ je prilagodba javne turističke infrastrukture, dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma što će se postići obnovom zgrade samog dvorca, dogradnjom krila na postojeću zgradu dvorca u kojoj će se nuditi wellness sadržaji te kroz uvođenje digitalnih sadržaja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija namijenjenih turistima i posjetiteljima.

Specifični cilj je smanjiti prekomjerni turizam u najrazvijenijim turističkim područjima povećanjem privlačnosti slabije razvijenih turističkih destinacija, povećanjem njihove kvalitete i produljenjem sezone te poticati razvoj održivih oblika turizma i razvoj javne turističke infrastrukture – dvorca Inkey u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Glavne projektne aktivnosti obuhvaćaju građenje i opremanje infrastrukture u funkciji razvoja wellness turizma u dvorcu Inkey.

Ukupna vrijednost projekta koji će se provoditi 23 mjeseca je 13.145.620,00 EUR, a isti je rezultat dugogodišnje uspješne suradnje svih navedenih partnera.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružala je stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Služba ureda župana

Pročitano 1151 puta