07.03.2023.

Potpisani ugovori za financiranje programskih sadržaja medija

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Naslovna


U prostorijama Koprivničko-križevačke županije jučer je održano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava za financiranje programskih sadržaja radijskih i televizijskih nakladnika, odnosno elektroničkih publikacija, a temeljem Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja radijskih i televizijskih nakladnika u 2023. godini i Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja elektroničkih publikacija u 2023. godini.

Ugovore vrijedne 57 tisuća eura je uime Koprivničko-križevačke županije potpisao župan Darko Koren, a sredstva su ostvarili: Kosinus, obrt za usluge, Prigorski Media d.o.o., Udruga Drava – Info, Glas Podravine d.o.o., MM Plus Grupa d.o.o. za izdavačke djelatnosti, Udruga „Promicanje obrazovanja, informiranja, novinarstva i tehnologija“, Radio Koprivnica d.o.o., Radio Drava d.o.o., Podravski radio d.o.o., Radio Križevci d.o.o., Radio Kaj d.o.o. za radijsku i televizijsku djelatnost i VTV – Varaždinska televizija d.o.o. za radiodifuznu djelatnost.

naslovna alternativna

Župan je predstavnicima medija zahvalio na dobroj suradnji i korektnom praćenju rada Županijske uprave, a pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić naglasila je kako se financiranje programskih sadržaja medija putem javnih poziva provodi drugu godinu zaredom s ciljem ujednačavanja procesa na razini regionalne samouprave, odnosno svih županija, a sve kako bi se postigla još veća transparentnost u raspodjeli sredstava te se medije potaknulo na još više kreiranja autorskih sadržaja u informiranju javnosti o radu županijskih uprava.

Provođenje ovakvih javnih poziva pozitivno je ocijenjeno i od strane Hrvatskog novinarskog društva, a dodajmo kako je naša županija ove godine javne pozive provela potpuno digitalizirano, što je također naišlo na pozitivne reakcije.

 Služba ureda župana


Pročitano 916 puta