10.03.2023.

Članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija raspravljali o brojnim temama

Objavljeno u kategorijama: Novosti

big ics9F4A5zzG8BEOaY7r5

U prostorima Ličko-senjske županije u Gospiću danas je održana 65. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, kojoj su, uz kolege župane i druge predstavnike županija, prisustvovali župan Darko Koren, ujedno potpredsjednik Zajednice, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić sa suradnicima, predstavnici Ministarstva financija te predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave. 

S ministrom Erlićem dogovoren je nastavak dijaloga o apsorpciji financijskih sredstava unutar Višegodišnjeg financijskog okvira EU, a ujedno je najavio Program Lika vrijedan 4 milijuna eura.

WhatsApp Slika 2023 03 10 u 10.54.28

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry istaknuo je važnost razmjene iskustava među županijama, ali i resornim ministarstvima te je govorio o projektima koje provode s ciljem razvoja poljoprivrede i turizma.

U nastavku sjednice, s predstavnicima Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa i uprave raspravljalo se o pitanjima povećanja sredstava za decentralizirane funkcije te nastavku Sporazuma o preuzetim poslovima državne uprave, a župan Istarske županije Boris Miletić prezentirao je izazove u provedbi održivog turizma

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić zatim je najavio dva velika ovogodišnja događanja - 30 godina lokalne demokracije u Hrvatskoj te 20 godina djelovanja Hrvatske zajednice županija. Svečana obljetnica održat će se u travnju u Opatiji, u Primorskoj-goranskoj županiji, iz koje je potekla ideja o osnivanju Zajednice, a spomenimo i kako će se u rujnu, nakon pandemijske stanke, održati 9. Forum poljskih i hrvatskih regija.

Dodajmo kako je u sklopu programa Izvršnog odbora održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Spomenika poginulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata u Gospiću.

 Služba ureda župana


Pročitano 972 puta