10.03.2023.

Održan vokalni i tamburaški seminar - Narodne pjesme kontinentalne Hrvatske

20230311 162657


U skladu s programom rada i aktivnostima Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u subotu, 11. ožujka održan je prvi ovogodišnji seminar na kojem  je sudjelovao 51 polaznik iz 11 udruga iz  Koprivnice, Delova, Glogovca, Virja, Đurđevca, Križevaca, Legrada, Šemovaca,  Molvi i Koprivničkog Ivanca. 

Seminar je bio namijenjen glazbenim amaterima, voditeljima i svim polaznicima koji do sada nisu imali priliku voditi vokalni sastav ili zbor te tamburaški sastav ili orkestar.

Cilj održavanja seminara prvenstveno je edukacija stručnih voditelja i pjevača  u metodologiji rada i izvedbi djela folklorne baštine te osposobljavanje i usavršavanje članova i voditelja tamburaških orkestara i sastava uz upoznavanje s istinskim vrijednostima baštine i suvremenog, domaćeg stvaralaštva za tambure.

Kontinuirana edukacija osnovni je preduvjet za pravilan pristup folklornoj baštini te njezino očuvanje i kvalitetna promocija. Seminar je  koncipiran  od teorijskog i praktičnog dijela, a tematski prilagođen lokalitetu kontinentalne Hrvatske s naglaskom na Podravinu i Prigorje.

Voditelji i predavači  bili su Tomislav Habulin i Dražen Varga, seminar je realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH u organizaciji 

Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga. 

Jednodnevni  edukativni program završen je zajedničkim izvedbama vokalnih i tamburaških polaznika, dojmovima sudionika, evaluacijom i dogovorom za drugi dio seminara  koji će se održati krajem svibnja.

Svim sudionicima dodijeljene su i potvrde o sudjelovanju.

Izvor: ZKU KKŽ

Služba ureda župana

                                    

Pročitano 870 puta