15.03.2023.

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran za 2023. godinu

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Savez Alpe Jadran

Savez Alpe Jadran objavio je Javni poziv za sufinanciranje projekata koji je otvoren do 15. svibnja 2023. godine.  Na Javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su kao partneri uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 11 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Zagrebačku i Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, mađarsku Županiju Vas te Republiku Sloveniju.

Projektne prijave ostvaruju dodatni značaj pri evaluaciji ukoliko su u pojedini projekt uključeni i partneri s područja država Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Kosovo), mađarske županije Györ-Moson-Sopron, Somogy, Zala i Baranjska županije te talijanske regije Veneto i Friuli-Venezia Giulia.

Prijavitelji svoje projektne prijedloge prijavljuju putem nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP) koje obuhvaćaju sljedeća područja: Umjetnost i kultura, Prevencija nepogoda, Gospodarstvo, Energija i okoliš, Jednake mogućnosti, Europa, Zdravstvo, Inkluzija, Cjeloživotno učenje, Ruralni razvoj i etnička baština, Sport i Turizam. Prijave se podnose na prijavnom obrascu koji je objavljen na službenoj web stranici Saveza Alpe Jadran i u privitku ovog Poziva.

U Smjernicama za provedbu projekata sufinanciranih od strane Saveza Alpe Jadran (Implementation Guidelines for Projects Financially Supported by the AAA) mogu se pronaći informacije o uvjetima koje projekti moraju zadovoljavati da bi bili prihvatljivi. Važno je da projektni prijedlog je usuglašen s prioritetima i ciljevima koji su sadržani u Strategiji područja Saveza Alpe Jadran, a posebice u skladu s prioritetom 5.2.3. Jačanje društvene kohezije.

Po završetku procesa evaluacije projektnih prijedloga od strane nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP),  u lipnju će se održati sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran na kojemu će se utvrditi projektni prijedlozi odobreni za sufinanciranje.

Pozivaju se sve zainteresirane organizacije s područja Koprivničko-križevačke županije, koje planiraju provedbu projekta koji je u skladu s kriterijima Saveza Alpe Jadran, da prijave svoje projektne prijedloge, odnosno da svoj projektni prijedlog dostave na relevantnu Tematsku koordinacijsku točku zaključno s 15. svibnja 2023. godine do 23,59 sati. Sve adrese nadležnih TCP-a navedene su na sljedećoj web poveznici Saveza Alpe Jadran: https://alps-adriatic-alliance.org/contact/.

Prijavni obrazac, Smjernice za provedbu projekata sufinanciranih od strane Savez Alpe Jadran, Pravilnik o organizaciji i radu, te Strategiju geografskog područja Alpe-Jadran do 2027. možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://alps-adriatic-alliance.org/downloads/.

Organizacije civilnog društva koje ostvare sufinanciranje svojih projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran u okviru Tematske koordinacijske točke Ruralni razvoj i etnička baština, koja je u nadležnosti Koprivničko-križevačke županije, imaju mogućnost ostvariti i sufinanciranje od strane Koprivničko-križevačke županije putem javnog poziva koji će biti objavljen po završetku ovog Poziva.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Službi ureda župana kod Nataše Krobot Hrastić na broj telefona 048/658-258 ili kod Marinele Ćurčić na broj telefona 048/658-127, te putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  

Potrebni dokumenti:

docxApplication-Form-2023.docx

pdfDescription_1st_Call_2023.pdf

pdfImplementation_guidelines.pdf

 

Služba ureda župana

Pročitano 1449 puta