29.03.2023.

Održane sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZ Koprivničko-križevačke županije

IMG 3181


U prostorijama Županijske uprave danas su održane 17. sjednica Turističkog vijeća TZ KKŽ i 12. sjednica Skupštine TZ KKŽ, kojima je predsjedao predsjednik TZ KKŽ župan Darko Koren. Članovima je između ostalog predstavljeno Izvješće o izvršenju programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za period od 1.1. do 31.12. 2022. godine koje  detaljno prezentirala pomoćnica direktora Kristina Sočev.

Kako je istaknula, s obzirom na ostvarene rezultate u protekloj godini je vidljiv velik napredak i postignuta je prepoznatljivost županije u turističkom smislu, a tome u prilog govore brojke. Tako je u 2022. godini broj ostvarenih dolazaka na području KKŽ iznosio 20.535 što predstavlja značajan rast i to za 30 posto u odnosu na 2021. godinu.

Ostvareni broj noćenja u 2022. godini je 44.481 što pokazuje rast za 23,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zahvaljujući županijskim potporama otvoreno je i šest novih smještajnih kapaciteta u segmentu privatnog smještaja, a važno je napomenuti kako je ukupna proračunska realizacija za prošlu godinu iznosila gotovo 400 tisuća eura pri čemu se u ovu godinu ušlo s viškom prihoda od 32 tisuće eura koji će se rasporediti sukladno Financijskom planu i programu rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu.

„Financijskom potporom smo podržali velike manifestacije na području naše Županije -  Picokijadu i Renesansni festival koji smo kandidirali na objavljen Javni natječaj za regionalne turističke zajednice te su zahvaljujući našoj kandidaturi ove manifestacije dobile najviše potpore do sada i to po 240.000,00 kuna“, podsjetila je Sočev te dodala kako turistička ponuda naše županije postaje svakim danom sve bogatija.

Dodajmo kako će se ovog petka, 31. ožujka na lokaciji u koprivničkom gradskom parku u 10:30 sati  održati tradicionalna „Izložba pisanica od srca“, dugogodišnji projekt TZ KKŽ  kojim se promovira naivno slikarstvo.

Služba ureda župana       

Pročitano 302 puta