06.04.2023.

Predstavnici Županije posjetili Strukovnu školu Đurđevac

IMG 20230404 112819


Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek posjetili su Strukovnu školu Đurđevac gdje su ih dočekali ravnatelj Darko Špoljar i voditelj projekata Branko Pleadin. Povod je bila trodnevna mobilnost u okviru Erasmus+ KA202 projekta "Technical Innovations in Theory and Practice" učenika iz Slovačke i Češke te rad na zajedničkim zadacima s učenicima Srednje škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac u područjima ekonomije i mehatronike.

IMG 20230404 112803

Posjetu se pridružila i voditeljica projekata Spojene škole Detva Valerija Ciamporova, a obišlo se radionice i natjecanja timova formiranih od učenika iz svih škola sudionika u mobilnosti te se razgovaralo o svim aspektima Erasmus + K1 i K2 projekata i njihovoj koristi za učenike i škole koje u njima sudjeluju.

Predstavnici Županije i domaćini također su obišli novoizgrađene i novoopremljene praktikume u sklopu županijskog Centra kompetentnosti, projekta vrijednog preko 10 milijuna eura u koji je uključena i Obrtnička škola Koprivnica, a u kojima se odvija redovna nastava učenika, obrazovanje odraslih polaznika iz gospodarstva te dolazna mobilnost u sklopu navedenog Erasmus+ projekta.

viber slika 2023 04 04 11 57 51 802

Gradnjom i opremanjem praktikuma, odnosno projektom županijskog Centra kompetentnosti, stvoreni su uvjeti za suvremeno strukovno obrazovanje prilagođeno potrebama tržišta rada, razmjenu znanja i iskustava kroz projekte, kao i za edukacije odraslih kroz programe napravljene prema potrebama korisnika.

Služba ureda župana

Izvor: Strukovna škola Đurđevac

Pročitano 1022 puta