24.04.2023.

Brojni vinari okupili se na izložbi vina Đurđevo 2023.

FB8A0329


Na Gradskoj tržnici u Đurđevcu prošlog je vikenda održana 40. tradicionalna izložba vina Đurđevo 2023. kojoj je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pomoćnica direktora županije Turističke zajednice Kristina Sočev, kao i predsjednik županijske zajednice vinara Denis Maksić.

Izložbu je povodom Dana Grada Đurđevca organizirala Udruga vinogradara i voćara Đurđevac, a okupljene je prvo pozdravio predsjednik Udruge Marijanko Ređep.  

FB8A0281

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev čestitala je Udruzi i svim vinarima na kvalitetnim vinima kojima doprinose bogatstvu enološke ponude naše županije, gdje je posebno istaknula vina s peskov

Izložbu je otvorio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči također čestitavši vinarima na osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina.

Ove je godine na ocjenu enologa zaprimljeno čak 247 uzoraka vina, s time da je zlatnima ocijenjeno njih 70, dok su tri osvojila velika zlata. Srebra je osvojilo 127 vina, njih 15 broncu, a osam je dobilo priznanja.

Šampionom izložbe proglašen je traminac Željka Šignjara, a titula gradonačelnikovog vina ovo je godine pripala graševini Rajka Megeca.

Služba ureda župana

Izvor: Grad Đurđevac


Pročitano 901 puta