26.04.2023.

Uručena priznanja najuspješnijim đurđevačkim sportašima

resize IMG 4171

U Domu kulture u Đurđevca jučer je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportskih ekipa, sportskog djelatnika Grada Đurđevca za 2022. godinu, kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

resize IMG 4051

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić, zahvalivši Gradu i Županiji na podršci i ulaganju u sportsku infrastrukturu te spomenuvši kako broje preko 600 sportašica i sportaša i 24 udruge. Dodao je kako je Zajednica povećala proračun, kao i naknade za sve trenere, te omogućila besplatne zdravstvene preglede za sve sportaše, uz prijevoz na natjecanja. Također su prije dvije godine realizirali EU projekt Picoki za sport te čekaju drugu fazu projekta kako bi se opet prijavili. Predsjednik Juričić za kraj je istaknuo kako je ponosan što sudjeluje u razvoju sporta u lokalnoj zajednici te zahvalio svim sportašima, trenerima i djelatnicima koju su cijeli svoj život utkali u sport.

resize IMG 4059

Prigodnim su se riječima obratili i gradonačelnik Hrvoje Janči te zamjenik Ljubić, koji je čestitao svim sportašima na uspjesima i promociji naše županije, naglasivši kako mnogo ulažemo u razvoj sporta te kako smo nedavno realizirali 10 milijuna eura vrijedna projekt izgradnje pet školskih sportih dvorana u općinama.

resize IMG 4112

resize IMG 4122

U kategoriji sportašica s invaliditetom najuspješnija sportašica je Nadica Mesar, a u kategoriji sportaša s invaliditetom najuspješniji je Dražen Vugrinec. Najuspješnija ženska sportska ekipa je Rukometni klub Đurđevac – ekipa U-12, a najuspješnija muška sportska ekipa Nogometni klub „Graničar” Đurđevac – juniori U-19. Najuspješnijom sportašicom proglašena je Valentina Županić, a najuspješnijim sportašem Davor Kožar. Priznanje za sportskog djelatnika dobio je Željko Vedriš.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Plesni klub RITAM Đurđevac.

Čestitamo svim nagrađenim i nominiranim sportašima!

Služba ureda župana

Izvor: Podravski radio


Pročitano 852 puta