26.04.2023.

Održana sjednica županijskog Savjeta za umirovljenike, planira se obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

20230425 083559


U prostorijama Županijske uprave održana je sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Savjeta Željko Pintar, a prisustvovali su joj i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić te koordinatorica za palijativnu skrb u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marina Međimorec.

Zamjenik Ljubić pohvalio je rad i aktivnost Savjeta istaknuvši odličnu suradnju sa Županijskom upravom, a zatim je ravnatelj Devčić upoznao prisutne s razvojem palijativne skrbi na području županije, uz informacije o projektu izgradnje Regionalnog centra za palijativnu skrb i liječenje boli. Kapacitet Centra bio bi oko 30 kreveta koji bi bili obuhvaćeni  mrežom javne zdravstvene službe, a sastojao bi se od tri osnovne ambulante te polikliničkog konzilija sastavljenog od bolničkih specijalista. 

20230425 083613

Marina Međimorec, koordinator za palijativnu skrb, navela je kako mobilni palijativni tim čini pet osoba, a pokriva područje sva tri županijska grada. Njegova uloga je da pruža specijalističku palijativnu skrb bolesnicima i njihovim obiteljima, a rad se organizira u suradnji s ostalim zdravstvenim ustanovama, najviše s obiteljskim liječnicima. Od početka rada, kolovoza prošle godine, u registru je evidentiran 91 korisnik, a tim je obavio 249 savjetovanja te 65 posjeta.

Pročelnica Blažek govorila je o sufinanciranju smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osobe, gdje je povišen cenzus za ostvarivanje sufinanciranja, te je iznos svih pomoći povećan za 13,2 eura. Trenutno se smještaj sufinancira za 347 osoba, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, članovi Savjeta dogovorili su održavanje edukacijsko-rekreacijskog susreta na Đurđevečkim pijescima u utorak, 16. svibnja 2023. godine, s time da je okupljanje kod hotela Picok s početkom u 10 sati.

Služba ureda župana

Pročitano 900 puta