28.04.2023.

Na sjednici županijskog Savjeta za prometa raspravljalo se o sigurnosti i radovima na cestama

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Savjet za sigurnost prometa na cestama 1


U prostorijama Županijske uprave održana je 52. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin, a prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac te viši savjetnik Hrvoje Kancelak.

Savjet za sigurnost prometa na cestama 2

Damir Jančijev iz Policijske uprave koprivničko-križevačke okupljenima je predstavio informacije o stanju sigurnosti u prometu za prva tri mjeseca ove godine, gdje je istaknuo povećanje broja prometnih nesreća, ali i smanjenje broja lakše i teže stradalih. Zaključio je kako je situacija povoljnija nego u isto razdoblje prošle godine, ali da pred djelatnicima policije predstoji još mnogo izazova, posebice u ljetnim mjesecima kada je na cestama više kategorija vozača.

Savjet za sigurnost prometa na cestama 3

Sljedeća točka dnevnog reda bile su informacija o radovima i projektima na državnim cestama i prijelazima koje je predstavio Davor Bobičanec iz Hrvatskih cesta, a zatim je ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić govorio o radovima na županijskim i lokalnim cestama. Istaknuo je kako su u tijeku pripreme za provođenje javnih nabava u okviru sredstava koja su dodijeljena ŽUC-u te kako su uspješno povučeno 3,2 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije što će ubrzati investicijski ciklus i omogućiti rekonstrukciju dodatnih 20-tak kilometara županijskih cesta. Procjenjuje se da bi se ove godine obnovio kolnik i izvršila modernizacija cesta u dužini 30-tak kilometara. Što se tiče željezničko-cestovnih prijelaza, na cestama ŽUC-a postoji njih 24, od toga sedam prijelaza na magistralnoj prugi prema Botovu, a od čega će pet biti denivelirano što će povećati sigurnost prometa.

Savjet za sigurnost prometa na cestama 4

O prometno-preventivnim aktivnostima auto klubova govorili su Boris Dušić iz Auto kluba Koprivnica, Pero Krešić iz Auto kluba Đurđevac i Martina Švagelj Zidarić iz Auto moto kluba Križevci.

Služba ureda župana

Pročitano 876 puta