28.04.2023.

Županijski Zavod za hitnu medicinu organizirao vježbu masovne nesreće u Đurđevcu

20230428 103439


Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je na stadionu u Đurđevcu organizirao vježbu masovne nesreće kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

20230428 103127

Svrha vježbe bila je priprema i uvježbavanje timova hitne službe za eventualne slučajeve masovnih nesreća, a vježba je održana u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkim, Policijskom postajom Đurđevac, Vatrogasnom zajednicom Grada Đurđevca, Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac i Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanicom Koprivnica. Posebnu ulogu unesrećenih osoba imali su učenici Srednje škole Koprivnica, smjera medicinska sestra/tehničar opće njege.

IMG 0280

Zamjenik Ljubić zahvalio je predstavnicima žurnih službi na pokazanoj stručnosti, dobroj komunikaciji i koordinaciji te dodao kako ovakve vježbe pomažu učinkovitijem reagiranju u hitnim situacijama. Također je pohvalio sve žurne službe na doprinosu visokoj razini operativnosti i spremnosti županijskog sustava civilne zaštite, dodavši kako građani mogu imati puno povjerenje i sigurnost u potencijalnim ugrozama.

20230428 110555

Ravnateljica županijskog Zavoda Zlatica Kučko Gudelj napomenula je kako je cilj ovakvih vježbi unaprijediti način zajedničkog reagiranja u kriznim situacijama, pri čemu je najvažnije da se djeluje sinkronizirano te sukladno propisima. Podršku su pružili i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla te voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić.

Čestitke svim sudionicima na uspješnoj vježbi!

Služba ureda župana


Pročitano 1635 puta