02.05.2023.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova usvojilo Izvješće o radu za prošlu godinu

IMG 0535


Na 12. sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, koja je održana u prostoru Županijske uprave, predsjednica Verica Rupčić prezentirala je rad Povjerenstva u 2022. godini te je Izvješće o radu jednoglasno prihvaćeno.

Podršku radu Povjerenstva, koje je jedno od najaktivnijih u državi, izrazio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić te im poželio mnogo uspjeha u daljnjim planovima.

IMG 0545

Predsjednica Rupčić također je izvijestila prisutne o tijeku pripreme Festivala žena iz ruralnih područja, koji će se održati 1. srpnja u sportskoj dvorani u Kalinovcu. Do sada se prijavilo 16 žena s područja cijele županije te se očekuje mnoštvo različitosti i posebnosti u osobnoj i izložbenoj prezentaciji svih sudionica. Očekuje se i veliki interes posjetitelja s područja županije, cijele Hrvatske pa i iz inozemstva, a Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić.

IMG 0542

Kao poveznicu svojega rada u saborskom Odboru za ravnopravnost spolova, predsjednica je prezentirala inicijativu grupe profesorica s Pravnog fakulteta u Zagrebu, koja će biti upućena u Hrvatski sabor na usvajanje, a radi se o Rezoluciji o položaju i pravima starijih osoba. To je izuzetno važan dokument, čije usvajanje će uvelike doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu s potrebnom zaštitom dostojanstva starijih osoba.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić

Pročitano 1001 puta