16.05.2023.

Članice i članovi Županijske skupštine raspravljali na 11. sjednici

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Sjednice Županijske skupštine

ŽS 15.5 12


U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici jučer je održana 11. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 27 točaka dnevnog reda. Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Damir Felak, a prisustvovali su joj župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na Odluku o izradi VI. izmjena i dopuna Odluke o donošenju Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije, obrazložio ju je župan, a članovi usvojili, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije. Župan je govorio i o Godišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, što je također usvojeno.

ŽS 15.5 26

Sljedeće je bilo donošenje Odluke o ustanovljenju zajedničkog otvorenog lovišta: VI/101 - „Križevci“, VI/132 – „Kalnik“, VI/133 - „Marinovec“, VI/134 - „Gregurovec“, VI/135 - „Veliki Potočec“, VI/136 - „Carevdar“, VI/137 – „Veliki Raven“, VI/138 – „Bukovje“, VI/131 – „Mali Kalnik“ i VI/139 – „Sveti Ivan Žabno“. Obrazloženje je predstavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, a Odluka je usvojena od strane članova Skupštine.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić zatim je predstavio Izvješće o radu i Izvješće o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama na području Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, kao i Zaključak o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke za 2023. godinu. Obje točke su usvojene.

Član Savjeta mladih Nikola Kovačec obrazložio je Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, koje je i usvojeno, a zatim je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić predstavila Izvješće o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova za prošlu godinu, koje je također usvojeno. Pod ovom točkom za riječ je javila članica Skupštine Jadranka Lakuš koja je uputila čestitke Županiji na dobivanju prestižnog statusa „Županija-prijatelj djece“ te je zahvalila svima uključenima u projekt koji su dali ogroman obol zaštiti i unaprjeđenju dječjih prava, s naglaskom na veću kvalitetu života djece i mladih.

ŽS 15.5 11

U nastavku sjednice ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec obrazložila je Izvješće o pružanju usluga pomoći u kući starijim osobama u prošloj godini, dok je zamjenik Ljubić predstavio Izvješće o sufinanciranju smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osobe u prošloj godini. Članovi su usvojili obje točke, a zatim je pročelnik Štimac predstavio Izvješće o provođenju mjera prema Programu „Konkurentno gospodarstvo“, Izvješće o provođenju mjera prema Programu „Komunalno gospodarstvo“, Izvješće o provođenju mjera prema Programu „Vodno gospodarstvo“, Izvješće o lovnom gospodarstvu i šumarstvu na području županije, Izvješće o provođenju mjera prema Programu 1069 Poljoprivreda, Izvješće o provođenju mjera prema Programu 1070 Turizam na području županije, Izvješće o mjerama provođenja Programa Energetika i prometna infrastruktura i Izvješće o prirodnim nepogodama na području županije. Sva su se izvješća odnosila na prošlu godinu, a redom su usvojena.

ŽS 15.5 11

Ravnateljica PORA- e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić predstavila je Izvješće o provedbi Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, koje je i usvojeno, a zatim je zamjenik Ljubić obrazložio sljedeće točke: Izvješće o realizaciji Programa iz područja osnovnog i srednjeg školstva Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, Izvješće o stipendiranju i kreditiranju studenata Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, Izvješće o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi za prošlu godinu, Izvješće o radu Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti sporta u prošloj godini, Izvješće o radu Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti tehničke kulture u prošloj godini, Izvješće o realizaciji Programa odgoj, obrazovanje, kultura i drugi interesi građana za prošlu godinu te Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o prihvaćanju darovane nekretnine. Sve su točke redom usvojene, a zatim su uslijedila pitanja i prijedlozi članova čime je završena 11. sjednica Županijske skupštine.

Služba ureda župana


Pročitano 897 puta