17.05.2023.

Potpisani ugovori za rekonstrukciju igrališta Osnovne škole Đelekovec i križevačke Gimnazije

IMG 5005


U prostoru Županijske uprave danas su potpisali ugovori za radove na rekonstrukciji igrališta Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ugovore vrijedno oko 85 tisuća eura potpisao je župan Darko Koren s predstavnicima izvođača radova – direktorom tvrtke Koming Nedjeljkom Potroškom i direktorom tvrtke MSSPORT MARKETING Denisom Mladenovićem.  

IMG 5038

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što se kreće u nova dva projekta u segmentu obnove i izgradnje školske sportske infrastrukture.

quote desni 3Nastavljamo s kontinuitetom ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu i poboljšanjem uvjeta za učenike i sve ostale koji će koristiti sportske terene koje ćemo obnoviti u narednom periodu. Iza nas su veliki projekti izgradnje školskih sportskih dvorana i projekt CEKOM u Koprivnici i Đurđevcu, no i ovi manji projekti imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu i vjerujem da će učenici, ravnatelji, načelnici i gradonačelnici te mještani Đelekovca i Križevaca biti vrlo zadovoljni kad radovi na obnovi sportskih školskih igrališta završe. Riječ je o igralištima koja su dotrajala i bilo je potrebno krenuti u obnovu, a vjerujem da ćemo nakon rebalansa proračuna i novog natječaja za izgradnju sportskog igrališta kod koprivničke Srednje škole krenuti i u taj projekt“, istaknuo je župan te zahvalio izvođačima, ravnateljima, Gradu Križevcima i Općini Đelekovec koja financijski sudjeluje u projektu.

IMG 5044

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kazao je kako je ovo rezultat obostrane inicijative na zadovoljstvo građana, a prvenstveno učenika i sportaša te dodao:

quote desni 3Važno je istaknuti kako Grad Križevci i Županija imaju statuse prijatelja djece te ovakvim projektima dokazujemo kako smo predani poboljšanju kvalitete života djece. U lipnju nas očekuje i važan projekt, međunarodni turnir košarke, koji će okupiti brojne sportske entuzijaste i nadam se da će novo igralište biti spremno. Hvala svima uključenima u ovaj projekt i drago mi je da Grad i Županija odlično surađuju.“

IMG 5007

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec također je izrazila zadovoljstvo projektom:

quote desni 3Zahvaljujem Županiji na suradnji i podršci na ovom za nas iznimno važnom projektu, koji će omogućiti kvalitetniju nastavu i prostor za naše sportaše. Veseli nas što ove godine slavimo 190 godina školstva u Đelekovcu i veliku obljetnicu NK Osvit te će ovo biti pravi poklon za naše mještane. Nadam se da ćemo i nadalje ovako odlično surađivati.“

IMG 5021

Dodajmo kako je župan s načelnicom Samošćanec potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta, gdje Općina osigurava 13 tisuća eura od ukupno 53.500 tisuće koliko su vrijedni radovi na igralištu.

IMG 5055

Riječima zahvale pridružili su se i ravnatelji Sonja Vulić i Ivan Peklić, kao i izvođači radova.

IMG 5023

IMG 5025

Što se tiče konkretnih radova, u Đelekovcu će postojeće igralište strojno razbiti i izraditi novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis. U Križevačkoj će se Gimnaziji na postojeće asfaltno košarkaško igralište montirati fleksibilne polipropilenske podne ploče i iscrtati linije za košarkaško igralište, dok će se dotrajale konstrukcije koševa zamijeniti novim jednocijevnim košarkaškim konstrukcijama. Rokovi za završetak radova su 50 dana od potpisa ugovora.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Služba ureda župana


 

Pročitano 893 puta