20.05.2023.

Održana 14. izložba vina podravskog kraja

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

14. izlozba vina podravskog kraja 44

U organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, jučer je u Starigradu održana 14. izložba vina podravskog kraja kojoj je prisustvovao župan Darko Koren.

Šampion izložbe je vino Chardonnay vinarije Matočec, najbolji vinogradar hobista je Mario Habijanec, najbolje ocijenjeno vino člana Udruge je Traminac Slavka Lakuša, dok je titulu gradonačelnikovog vina ponio Rajnski rizling Dalibora Jagića.

14. izlozba vina podravskog kraja 46

Župan i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić uputili su čestitke organizatorima izložbe koji su prikupili velik broj izložbenih vina, kao i svima koji su se natjecali i postigli pohvalne rezultate.

14. izlozba vina podravskog kraja 10

Ocjenjivanje vina u sklopu ove izložbe održano je 10. svibnja u Starigradu, a sudjelovalo je sedam certificiranih degustatora. Ukupno su ocijenjena 133 uzorka vina, od čega 124 bijela, 6 crnih, 2 ružičasta i jedno voćno (kupinovo) vino. Zlatno odličje osvojila su 43 vina, srebro 75 vina, devet vina osvojilo je brončano odličje, a priznanje za trud dobilo je jedno vino.

Služba ureda župana

Izvor: Grad Koprivnica


Pročitano 799 puta