22.05.2023.

Uz likovnu koloniju i degustaciju armenske juhe završila 8. Virovska prkačijada

GDJ 3340

Likovnom kolonijom i degustacijom armenskog specijaliteta završilo je ovogodišnje izdanje najslađe manifestacije 8. Virovske prkačijade, koja je privukla najveći broj posjetitelja dosad.

IMG 20230522 WA0005

U organizaciji Likovne sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan iz Virja održana je likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo oko 35 umjetnika koji su izrađivali slike s motivima prkača.

IMG 20230522 WA0013

Organizacija Taste of peace istovremeno je zajedno s okupljenima pripremala armensku juhu za degustaciju, a događanja su podržali načelnik Općine Mirko Perok, pročelnica Službe ureda župana i članica Organizacijskog odbora Melita Ivančić, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i predsjednik organizacije Taste of peace Sarkis Yacoubian.

IMG 20230522 WA0000

Sudionicima likovne kolonije podijeljene su zahvalnice za doprinos Prkačijadi i očuvanju tradicijskog bogatstva naše županije.

GDJ 3334

GDJ 3348

Podsjetimo, riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, koji je održan u organizaciji Općine Virje i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice, Hrvatskog kuharskog saveza, organizacija Taste of peace i Kuhari bez granica. Suorganizatori su bili Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Društvo žena Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Dječji vrtić Zrno Virje, a manifestacija je trajala puna tri dana.

IMG 20230522 WA0014

Vrijedi spomenuti kako i kako je u izradu plasnice – tornja od kolača ove godine utrošeno gotovo 15 tisuća zvjezdica, a uz domaće slastičarske snage, Festival su obilježili i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji su predstavili izvorne recepte svojih zemalja.

Služba ureda župana

Fotografije: Đuro Grčić i KKŽ


Pročitano 961 puta