08.06.2023.

U Svetom Petru Čvrstecu održana završna svečanost 5. Balogijade

 balogijada 16


U srijedu, 7. lipnja u Svetom Petru Čvrstecu održana je 5. Balogijada, jedna od najvećih nacionalnih manifestacija za učenike osnovnih škola na kojoj je ove godine sudjelovalo više od 1100 učenika iz 155 osnovnih škola. Organizirator  je bila OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno u kojoj je Zvonimir Balog 60-ih godina 20. stoljeća predavao likovni odgoj.

balogijada 26

Manifestaciji su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek, a ispred domaćina načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak i ravnatelj škole Tomislav Hanžeković.

balogijada 08

Zamjenik Ljubić zaželio je uvodno dobrodošlicu učenicima i mentorima te poželio svima dobar rad  i rezultate, a čestitkama su se pridružili i načelnik Bošnjak i ravnatelj Hanžeković koji je kazao kako je na natječaj stiglo 1100 radova iz osnovnih škola iz svih hrvatskih krajeva. Prigodnim riječima se obratio i voditelj Balogijade Tomislav Hrebak koji je napomenuo da manifestacija u likovnom i krasnoslovno-scenskom izražavanju učenika otvara mogućnost da se izraze na širok i nesputan način.  

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 791 puta