11.06.2023.

Svečano otvoreno novo košarkaško igralište križevačke gimnazije

igraliste


U sklopu trodnevnog međunarodnog turnira i Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci, u petak 9.lipnja otvoren je novi vanjski košarkaški teren Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci. Svečanosti otvorenja prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek, ispred Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn s pročelnikom Sandom Novoselom te ravnatelj gimnazije Ivan Peklić.  

Na obnovljeno igralište postavljena je nova podloga, odnosno fleksibilne polipropilenske podne ploče te su iscrtane linije za košarkaško igralište, a dotrajale konstrukcije koševa zamijenile su nove jednocijevne konstrukcije. Obojene su i tribine, a radove u vrijednosti 31.288,75 eura financirala je Koprivničko-križevačka županija.

igraliste8

Prigodnim riječima obratili su se zamjenik Ljubić i gradonačelnik Rajn koji su izrazili zadovoljstvo što su Križevci na ovaj način dobili moderno igralište koje će služiti svima, a posebice djeci u sportskim aktivnostima.

U  ime organizatora, Udruge – Ulica, To Smo Mi, govorio je Tomislav Maslić, ujedno i sportski direktor i tajnik KK „Radnik“ Križevci, a zahvalama se pridružio i ravnatelj Gimnazije Ivan Peklić.

igraliste10

Teren je i službeno otvoren postignutim koševima od strane uzvanika nakon čega je započeo  11. Crosscity Buckets pod sloganom – Sport, muzika, kultura,  koji je ove godine okupio vrhunske ekipe ulične košarke iz Hrvatske i inozemstva.

Program natjecanja možete pogledati OVDJE.

Izvor: Grad Križevci

Služba ureda župana

Pročitano 741 puta