11.06.2023.

Festival Kukuriček u Đurđevcu okupio preko 400 malih izvođača

Objavljeno u kategorijama: Novosti

untitled shoot 093


U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u subotu, 10. lipnja je održan 21. po redu Dječji festival Kukuriček 2023. koji je i ove godine zasjao u punom sjaju, te je okupio preko 400 djece. Festivalu su prisustvovali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te ispred Koprivničko-križevačke županije predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić.

Image00074 3 1068x712

Okupljenima se uvodno obratio  gradonačelnik Hrvoje Janči koji je zahvalio autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za današnje nastupe te  organizacijskom timu koji je pripremio manifestaciju.

Dječji festival Kukuriček održava se svake godine u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca. I ove godine prijavilo se veliki broj skladbi, a publika je uživala u 21 novoj pjesmi koje su izvodila djeca i dječji zborovi iz cijele Hrvatske, Crne Gore, te BIH.

IMG 2442

Nagrada za najbolju glazbu pripala je Aleksandru Valenčiću, za najbolje stihove Suzani Belčić, a nagrada za najbolji aranžman pripala je Josipu Vukoji. U kategoriji solista prvo mjesto osvojio je Toma Šaban iz Zagreba, Lana Đurović iz Crne Gore osvojila je drugo mjesto a treće Sara Zeba iz Virovitice. U kategoriji zborova prva je bila Osnovna škola Zamet iz Rijeke, drugi su Slavuji iz Virovitice dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače.

Grand prix je pripao Ledi Turato i dječjem zboru Torretta iz Rijeke, a nagrada publike pripala je zboru đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak.

Fotogaleriju s nastupa možete pogledati OVDJE.

Izvor: Grad Đurđevac, epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 747 puta