12.06.2023.

Osnovna škola Gola dobila novo sportsko igralište

IMG 7423


Osnovna škola Gola danas je, u sklopu obilježavanja Dana Općine Gola, i službeno dobila novo školsko sportsko igralište koje su rezanjem vrpce otvorili župan Darko Koren, načelnik Općine Stjepan Milinković i ravnateljica Violeta Pranjić. Sportsko igralište je u potpunosti rekonstruirano i obnovljeno, a vrijednost investicije je 147 tisuća eura pri čemu su sredstva osigurali Općina i Koprivničko-križevačka županija.

Projektom je unaprijeđena sportska infrastruktura koja će pomoći ne samo školarcima u kvalitetnijem izvođenju nastave već će se potaknuti i  popularizacija sporta u lokalnoj zajednici. Što se tiče konkretnih radova, postojeće igralište je asfaltirano te je na taj sloj stavljen višeslojni sustav visoke elastičnosti izveden u kombinaciji s podlogom od granulirane gume, za vanjske multifunkcionalne sportske terene.

Postavljena su i dvije konstrukcije za košarku, izrađena je atletska staza, a kao produžetak jedne strane staze je izveden teren prilagođen skoku u dalj - bazen s pijeskom. Vježbalište je izgrađeno strane pokraj rukometnog igrališta i atletske staze te se sastoji od nekoliko sprava, a ukupna površina igrališta je 2.153 metara kvadratnih.

IMG 7408

Župan Koren je istaknuo važnost razvijanja sportskog duha od najranije dobi za što su potrebni i infrastrukturni uvjeti, a tome Županija brojnim projektima pridaje veliku pozornost. Sportske aktivnosti treba poticati od malih nogu, a tijela javne vlasti, odnosno lokalna i regionalna vlast mogu zajedničkim snagama učiniti mnogo kako bi uvjeti za sve bili što kvalitetniji što pokazuje i zajednički projekt u Goli, poručio je župan te poželio mnogo veselja i sportskih uspjeha svima koji će koristiti igralište.  

20230612 105315

Zadovoljstvo što je ovaj projekt kvalitetno realiziran uvodno je izrazila ravnateljica Pranjić koja je uz zahvalu Županiji i Općini naglasila kako je u školi pokrenuta i Mala škola rukometa u suradnji s Županijskim rukometnim savezom te da vjeruje kako će igralište biti od velike koristi i motivacije učenicima da što zdravije i aktivnije žive.  Prigodnim riječima se obratio i načelnik Milinković koji e poručio kako Općina uvelike razmišlja i djeluje u svim segmentima koji se tiču mladih, od sporta i rekreacije pa sve do najboljih uvjeta u školskom sustavu. Zahvalio je Županiji na podršci u realizaciji projekta te dodao kako će igralište koristiti i brojni rekreativci i sportski klubovi  s područja općine.

IMG 7442

Svečanosti su uz školarce i učitelje, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine KKŽ Damir Felak,pročelnica Ana Mušlek, vijećnice i vijećnici Županijske skupštine, načelnici općina i vijećnici Općinskog vijeća Gola, ravnatelji županijskih zdravstvenih i javnih ustanova te Regionalne razvojne agencije PORA, predstavnici Turističke zajednice KKŽ i turističkih zajednica s područja županije, general Mladen Markač, načelnica susjednog mađarskog Gyekenyesa te brojni drugi gosti i uzvanici.

Služba ureda župana

Pročitano 1208 puta