12.06.2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan općine Gola

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 7449


Nakon otvorenja novog školskog igrališta u prostorijama OŠ Gola održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Gola kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima. Uzvanike je uvodno pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Marijan Lukčin, a potom se uzvanicima obratio načelnik Stjepan Milinković.

IMG 7465

quote desni 3Gola je Općina kontinuiteta i zajedništva, mnogo smo toga napravili, a barem je još toliko pred nama. Ako ćemo zajedno raditi uspjet ćemo ostvariti strateške ciljeve koje smo postavili – najvažniji je demografska opstojnost i sa zadovoljstvom moram reći da 110 djece imamo u sedam odjeljenja našeg vrtića, a podnijeli smo i zahtjev za građevinsku dozvolu za novi vrtić. Drugi strateški cilj nam je vatrogastvo – imamo ljudske potencijale i opremu, tu su poljoprivreda i stočarstvo i na kraju turizam, kvalitetna zdravstvena zaštita i školstvo. Na svemu tome radimo,  uz pomoć naših partnera, prvenstveno Županije s kojom imamo obiteljski odnos te svima ostalima na čemu smo zahvalni jer samo zajednički možemo doprinijeti boljitku i razvoju Gole, zaključio je Milinković.

Uime svih prisutnih načelnika uzvanicima se obratio načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj koji je istaknuo da je Gola prekrasan kraju kojem je toliko toga lijepog izgrađeno.

Čestitku je na kraju uputio i župan Koren koji je pohvalio Općinsko vodstvo na izrazitoj energiji, trudu i odricanju koje je rezultiralo razvojem koje može biti na ponos svima te primjer drugima kako treba raditi za svoj kraj.  

IMG 7489

quote desni 3Gola po svojem geostrateškom položaju ima određene specifičnosti i uistinu je posebna po mnogočemu te zahtijeva jedan drugačiji pristup organizacije života. Ona je ovdje dovedena do savršenstva, a na to ukazuju svi ovi rezultati u kojima i Županija sudjeluje kako bi stanovnicima pružili što bolje uvjete života. Iskreno se radujemo svakom susretu i dalje ćemo biti na raspolaganju kako bi život u ovom komadiću raja u Prekodravlju bio još ljepši,  kazao je župan te svima čestitao Dan općine uz želje da se zajedničkim snagama realiziraju brojni novi projekti.     

IMG 7499

Svečanoj sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine KKŽ Damir Felak, pročelnica Ana Mušlek, načelnici općina i vijećnici Općinskog vijeća Gola, ravnatelji županijskih zdravstvenih i javnih ustanova te Regionalne razvojne agencije PORA,  predstavnici Turističke zajednice KKŽ i turističkih zajednica s područja županije, general Mladen Markač, načelnica susjednog mađarskog Gyekenyesa te brojni drugi gosti i uzvanici.

Služba ureda župana

Pročitano 890 puta