19.06.2023.

Održan sastanak s predstavnicima albanske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije

IMG 8039


U prostorijama Županijske uprave, danas, u ponedjeljak 19. lipnja održan je sastanak s predstavnicima albanske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije. Sastanku su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek te predstavnik  albanske nacionalne manjine Driton Prekazi i zamjenik Nexhip Hajdari.

20230619 080153

Župan je čestitao izabranom predstavniku i njegovom zamjeniku te poželio da se odlična suradnja s albanskom nacionalnom manjinom nastavi i dalje. Prekazi i Hajdari su zahvalili Županiji na potpori albanskoj zajednici koja je dugi niz godina prisutna na ovom području te istaknuli želju da se dobri odnosi snažno razvijaju i u budućem razdoblju, posebice na gospodarskom, društvenom i kulturnom planu.  

IMG 8035

Dodajmo kako je sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, mandat izabranog predstavnika, kao i njegova zamjenika započeo je 12. svibnja 2023. godine i traje do stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama.

Na provedenim izborima bilo je ukupno 219 birača upisanih u popis birača, dok je glasovalo 17 birača odnosno 7,76 posto.

Služba ureda župana

Pročitano 763 puta