19.06.2023.

Održano druženje hrvatskih veterana i slovenskih časnika

zajednicki snimak hrvatskih i slovenskih veterana i casnika

Predstavnici UDVDR-a Koprivničko-križevačke županije u subotu su na poziv Združenja slovenskih častnikov Šentjur sudjelovali na susretima koji se svake godine održavaju uoči slovenskog Dana državnosti. Peteročlanu delegaciju vojnih veterana iz Hrvatske, ispred „Združenja slovenskih častnikov“ pozdravili su Florijan Cveto Erjavec i Martin Čater. Razmijenjeni su pokloni, uime hrvatskih dragovoljaca i veterana  Domovinskog rata, domaćinima se obratio Damir Vuković uručivši poklon i pozdrave Darka Korena, župana Koprivničko-križevačke županije, te Spomenicu 61. LAD-a PZO Koprivnica i Zahvalnicu UDVDR-a za suradnju.

quote desni 3Republike Hrvatska i Slovenija povezane su od samih početaka borbe za neovisnost. Vi ste također ratovali za svoju slobodu, a mnogo oružja za našu borbu došlo je upravo iz Slovenije. Malo je poznato da su u našem Domovinskom ratu sudjelovali i Slovenci od kojih je devetero i poginulo. Zato mi je izuzetno drago da i danas surađujemo, prisjećajući se rata i družeći se u miru“, kazao je Vuković.

Potom je održano gađanje pištoljem, na kojem je hrvatski predstavnik Marijan Vrbnjak s pogođenih trideset krugova osvojio treće mjesto. Nakon gađanja razgledano je mjesto Šentjur. Gosti su posjetili Galeriju slika i prostor DLU Rifnik, rodnu kuću braće Ipavec i etnografski muzej, a na kraju je druženje završilo na imanju obitelji Movec.

UDVDR KKŽ

Pročitano 577 puta