20.06.2023.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Sveti Ivan Žabno

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 5176

U povodu proslave Dana Općine Sveti Ivan Žabno danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

DSC 5156

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec, a zatim se bivša načelnica Ivana Sučec Trakoštanec osvrnula na osnivanje Općine prije 30 godina.

DSC 5307

Načelnik Nenad Bošnjak zahvalio je bivšim načelnicima koji su dali svoj obol u razvoju Općine te Ivani Sučec Trakoštanec i Vladimiru Ogumanu uručio prigodne poklone. U nastavku je govorio o brojnim realiziranim projektima, primjerice izgradnji prometne infrastrukture, pri čemu je istaknuo suradnju sa ŽUC-om, kao i projekte koji su provedeni u suradnji s Hrvatskim vodama. Mnogo se radi i na uređenju infrastrukture za djecu i mlade, a posebno je istaknuto partnerstvo sa Županijom na izgradnji školske sportske dvorane koji koriste brojni mještani za različite svrhe. U planu je dogradnja postojećeg dječjeg vrtića, izgradnja novog Vatrogasnog doma u Cirkveni i Doma za umirovljenike, projekt rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Sveti Ivan Žabno te ostali projekti izgradnje društvene, komunalne i prometne infrastrukture. Načelnik Bošnjak zahvalio je Županiji i ostalim partnerima na suradnji i podršci te mještanima čestitao 30. obljetnicu Općine i blagdan sv. Ivana Krstitelja.

bosnjak

Župan je, uz čestitke na Danu Općine, zahvalio načelniku i općinskom vodstvu na odličnoj dugogodišnjoj suradnji, dodavši:

quote desni 3Svjedočimo koliko se mnogo radi u Općini i veseli nas što je ovo sredina koja je usmjerena razvoju i boljitku života svih mještana. Pokazatelj ste kako ljudi zajedništvom i sinergijom mogu doprinijeti boljoj kvaliteti života. Čestitam vam na svim postignućima, a posebno na školskoj sportskoj dvorani koju smo zajednički izgradili i vjerujem da su pred nama još mnoge suradnje na zajedničkim projektima.“

koren

Prigodnim su se riječima obratili i državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči uime predstavnika jedinica lokalne samouprave te predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec. Svi su čestitali Općini na uspješnom radu i suradnji te njezinom vodstvu poželjeli realizaciju zacrtanih planova.

svecana zabno

U glazbenom programu nastupio je Vokalni sastav KUD-a “Stari graničar” iz Cirkvene, a zatim su dodijeljena priznanja. Zahvalnicu je primio DVD Sveti Ivan Žabno, a općinske nagrade prof. Jerko Barišić i Antun Hosni. Nagradu za životno djelo primio je dr. Željko Bakar i posthumno Mirjana Benko. Dodajmo kako su svečanoj sjednici prisustvovali i ravnatelji županijskih i drugih ustanova, načelnici općina, gospodarstvenici, predstavnici vatrogasnog sektora i drugi uzvanici.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 893 puta