21.06.2023.

Povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 8492


Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, danas su u Koprivnici na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i kod grobnice palih boraca, na Židovskom i Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve u Drugom svjetskom ratu te u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska formiran Prvi sisački partizanski odred.

Vijence i svijeće položile su zajednička delegacija Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, delegacija Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Koprivnice, Židovske općine Koprivnica te Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije. U ime Grada i Županije delegaciju su činili župan zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, članovi Županijske skupštine Tomislav Golubić i Ana-Marija Đurđ te gradski vijećnici Mladen Fajdetić, Saša Cestar i Timon Fabijanec.

IMG 8497

Uz polaganje vijenaca održani su i prigodni govori, pri čemu je zamjenik Ljubić izrazio zahvale i poštovanje prema svima koji su doprinijeli antifašističkoj borbi te nam omogućili da danas živimo u demokratskom i tolerantnom društvu koje poštuje ljudska prava i osobne slobode.

quote desni 3Antifašizam je utkan u temelje naše države, a žrtve koje su pale u borbi protiv fašizma obvezuju nas da trajno čuvamo antifašističke vrijednosti kao zalog naše budućnosti i zajednički gradimo društvo u kojemu nema mjesta mržnji i diskriminaciji. Zahvaljujući pokretu antifašizma i svima koji su sudjelovali u njemu, danas živimo u miru i demokraciji, vladavini prava i poštivanju slobode pojedinca, a takve je poruke potrebno poslati novim generacijama“, naglasio je zamjenik Ljubić te uputio čestitke povodom sutrašnjeg Dana antifašističke borbe.

IMG 8515

Prigodnim su se riječima, u kojima su naglasili važnost spomena na antifašističku borbu i očuvanja vrijednosti za koje su se pripadnici antifašističkog pokreta zalagali, obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te ostali predstavnici delegacija.

Služba ureda župana


Pročitano 801 puta