25.06.2023.

Brojni posjetitelji podržali moto utrku “Nagrada Križevaca 2023.”

IMG 0240


Najveći sportski događaj u Križevcima - moto utrka “Nagrada Križevaca 2023.” danas je održana na stazi Gornji Grad, a uz brojne vozače i posjetitelje, prisustvovali su joj župan Darko Koren, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Darko Sobota, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn sa suradnicima, predsjednik Hrvatskog moto saveza Stjepan Peršin, predsjednik Moto kluba Križevci Zdravko Višak i brojni drugi uzvanici.

IMG 20230625 WA0011

Organizatori ove prestižne utrke su AMK Križevci i Moto klub Križevci, zlatni pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci i Hrvatski auto klub, a održana je i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora. Suorganizatori su Centar za vozila Hrvatske, Grkokatolička katedrala, Policijska uprava koprivničko-križevačke županije, Policijska postaja Križevci, Vatrogasna postrojba Križevci i Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci.

IMG 20230625 WA0015

Župan je natjecateljima poželio mnogo uspjeha i sreće, a organizatorima je čestitao na motociklističkom spektaklu koji svake godine u Križevce i našu Županiju privuče brojne posjetitelje i ljubitelje adrenalina.

IMG 9070

Utrka se vozi za Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske i kup Hrvatskog auto kluba, a vozači su se natjecali u različitim klasama.

U kategoriji oldtimera klase 1 prvo je mjesto zauzeo Tihomir Roško, drugo Nataniel Galant, a treće Hrvoje Buntak. U klasi 2 oldtimera najbrži je bio Mateo Pocrnić, dok su Zoran Bartolec i Viliam Ćurković zauzeli drugo i treće mjesto. U klasi 3 oldtimera pobjedu je odnio Jure Lampe, Andrija Rončević bio je drugi, a Dario Pokos treći. Frano Usmiani se istaknuo u klasi 4 oldtimera, osvojivši prvo mjesto, dok su Domagoj Roso i Drago Bijelić zauzeli drugo i treće mjesto.

IMG 0683

U klasi skutera 50 najbolji je bio Vilim Babić, dok su Tomislav Šabić i Filip Čandrlić zauzeli drugo i treće mjesto. Filip Čejić je dominirao u klasi skutera OPEN, s Antom Bubalom na drugom mjestu i Markom Gerešom na trećem mjestu. U klasi skutera NO LIMIT prvo je mjesto zauzeo je Dorian Velić, dok je drugo i treće mjesto pripalo Davideu Di Lenardu i Stefanu Careviću.

U klasi 125SP, Mirko Zidarić zauzeo je prvo mjesto, dok su Davor Buntak i Dino Varga osvojili drugo i treće mjesto. Karlo Gršić bio je najbrži u klasi 300, s Valentinom Knapićem na drugom mjestu i Franom Bebićem na trećem mjestu.

IMG 20230625 WA0019

U klasi oldtimeri 5 Nenad Jagodić zauzeo je prvo mjesto, dok je drugo mjesto pripalo Tomislavu Bartolecu. U klasi oldtimeri 6 prvo je mjesto osvojio Mario Peklić, dok su Toni Žabjančan i Mateo Jurčec zauzeli drugo i treće mjesto. Marin Gros se istaknuo u klasi oldtimeri 7, s Ivicom Bišćanom na drugom mjestu i Viliamom Ćurkovićem na trećem mjestu.

U klasi 600, Ivan Višak je bio najbrži, dok su Vedran Močibob i Antonio Čiko zauzeli drugo i treće mjesto.

IMG 0445

Mihaly Nemeth dominirao je u klasi oldtimeri 8, dok su Janez Marolt i Neven Žilić osvojili drugo i treće mjesto. U klasi oldtimeri 9 Vejkoslav Pavelić bio je najbolji, dok su Davor Grgan i Antonio Mihaljčuk zauzeli drugo i treće mjesto. Ivan Radotović slavio je u klasi oldtimeri 10, sa Sinišom Špoljarićem na drugom mjestu i Edinom Šešićem na trećem mjestu.

U klasi 1000SST + BB, Bernard Koljnrekaj osvojio je prvo mjesto, dok su Davor Grgan i Goran Krznarić zauzeli drugo i treće mjesto. U klasi 1000SST najbrži je bio Luka Nervo, s Borisom Vadlom na drugom mjestu i Renatom Novoselom na trećem mjestu.

Služba ureda župana

Izvor: Križevci tv i Grad KC


Pročitano 1995 puta