30.06.2023.

Proslava Dana općine Peteranec

Objavljeno u kategorijama: Novosti

GDJ 4357 resize 1


Povodom proslave Dana općine Peteranec i blagdana sv. Petra i Pavla danas je u prostorima Galerije Ivan Sabolić održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovalo zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dombaj Čižmak, koja je spomenula najveći projekt – rekonstrukciju mlina u kulturni centar, zatim je načelnik Ivan Derdić zahvalio svima na suradnji te govorio o realiziranim projektima.

GDJ 4366 resize 1

Iznimno se trudimo da nam projekti izgradnje, rekonstrukcija, a sada i društvenog života budu sufinancirani sredstvima iz različitih izvora pomoći i zato smo ponosni što smo u ove dvije godine „uzeli“ preko 1,6 milijuna eura, što je povijesni rezultat naše Općine. Imamo jasnu misiju, viziju i cilj. Snage, želje, htijenja, timskog duha, ali i zajedništva“, naglasio je načelnik Derdić te spomenuo kako im dolazi na međunarodni summit dolazi oko 200 gostiju iz cijele Europe.

Zamjenik Ljubić u svom je obraćanju vodstvu Općine i mještanima čestitao njihov Dan, dodavši kako se mnogo pažnje posvećuje ravnomjernom razvoju svih krajeva Županije. Općini je čestitao na velikom angažmanu po pitanju korištenja EU sredstava, u čemu ulogu ima i naša Razvojna agencija PORA, te se osvrnuo i na 10. godinu članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

GDJ 4377

Okupljenima su se obratili i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Melita Mulić, ravnateljica Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju Anita Sever-Koren, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te načelnica Đelekovca Lara Samošćanec.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Bemian duet, a recitacijama i pjesmama predstavili su se učenici Područne škole Peteranec te Teodora Jantol.

Dodajmo kako su svečanosti prisustvovali i predstavnici županijskih ustanova, jedinica lokalne samouprave, članovi Županijske skupštine te brojni drugi gosti.

Služba ureda župana

Izvor: ePodravina


Pročitano 653 puta