01.07.2023.

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Petar Orehovec

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 8774


Jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Petar Orehovec kojom je ujedno proslavljena 30. obljetnica od osnutka Općine.

Sjednici su prisustvovali župan Darko Koren, izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Darko Sobota, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, zamjenik državne tajnice u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Anto Babić, županijski pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ i članica Županijske skupštine Verica Rupčić, članovi Županijske skupštine, načelnici općina, ravnatelji županijskih i drugih ustanova te brojni drugi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Josip Međan kazavši kako ih među realiziranim projektima posebno veseli izgradnja školske sportske dvorane.

DSC 8726

Načelnik Franjo Poljak rekao je kako je među prvim zadaćama Općine bila modernizacija prometnica te dodao:

quote desni 3Treba spomenuti kapitalne projekte koji su obilježili posljednji period, a to su izgradnja područne škole i ambulante u Gregurovcu, dogradnja područne škole u Miholcu, izgradnja dječjeg vrtića u Svetom Petru Orehovcu, izgradnja dječjeg vrtića u Gornjem Fodrovcu i izgradnja školske sportske dvorane. Slijedi dogradnja vrtića u Svetom Petru Orehovcu te se najesen očekuje raspisivanje natječaja za izvođenje, početak izgradnje sustava pročišćavanja otpadnih voda, kao i uređenje punktova javnih sadržaja po naseljima.

Načelnik je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji brojnih projekata, a zatim su dodijeljena javna priznanja. Općinske zahvalnice primili su Mirko Benko, Tamara Pap, posthumno za Vesnu Bogdanović, Dragutin Hendelja, Dragutin Matus, Ana Trušček, posthumno za Ivana Truščeka, Ivan Valaško i Branko Tinodi.

koren 1

Župan je istaknuo kako ga raduju priznanja i zahvale onima koji su dali doprinos u razvoju općine te je zahvalio općinskom vodstvu na suradnji:

quote desni 3Realizirani su brojni projekti, a najvažnije u investicije u obrazovanje - školski objekti u Fodrovcu i Gregurovcu, obnova škole u Svetom Petru Orehovcu i izgradnja nove školsko-sportske dvorane. Zahvaljujem načelniku koji je prihvatio koncept partnerstva na izgradnji dvorane, a ovakvim se ulaganjima borimo i protiv nepovoljnih demografskih prilika. Čestitke svim mještanima povodom Dana Općine!“

DSC 8994

Okupljenima su se obratili i Izaslanik predsjednika Sabora i saborski zastupnik Darko Sobota, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek i načelnik Nenad Bošnjak.

U glazbenom programu nastupile su Prigorčice i Helena Kralj.

Služba ureda župana

Izvor: Prigorski.hr


Pročitano 753 puta