03.07.2023.

Druženje konjara i konjičke igre u sklopu manifestacije „Petrovo 2023.“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 0381


U sklopu manifestacije “Petrovo 2023” u Svetom Petru Orehovcu proteklog je vikenda održano druženje konjara i konjičke igre. Organizatori događanja bili su Povijesna postrojba “Pukovnija Orehovečki”, OPG “Imanje Plavec” i Udruga uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak.

Događanju je prisustvovao i župan Darko Koren, kao i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Tijekom svečanog otvorenja okupljenima se obratio Mirko Pukec uime “Pukovnije Orehovečki” koji je kazao kako je Općina Sveti Petar Orehovec u povijesti dala brojne važne pojedince i obitelji.

DSC 0460

Načelnik Poljak je dodao kako je Sveti Petar Orehovec općina bogate povijesti i čestitao svima na dolasku, a posebno sudionicima svečanog mimohoda dugačkog 300 metara.

Župan je izrazio oduševljenje ovom manifestacijom koja na najbolji način simbolizira našu povijest, našu sadašnjost, ali ukazuje i na budućnost, istaknuvši važnost očuvanja tradicionalnih vrijednosti hrvatskog naroda.

Svečanosti su prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, predsjednik Općinskog vijeća Josip Međan, predsjednik Hrvatskog husarskog zdruga Mirko Kramberger, zapovjednik Bjelovarskih graničara husara Mladen Antolić, zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matičić, rukovoditeljica Odjela za kopitare HAPIH-a Vesna Tomše-Đuranec i ostali gosti.

Služba ureda župana

Izvor. Prigorski.hr


Pročitano 812 puta