05.07.2023.

Županija osigurala 28 tisuća eura za 21 udrugu iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 0033


U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani ugovori u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2023. godinu. Na temelju provedenog Natječaja dodijeljena su sredstva u iznosu od 27.780 eura za provedbu 34 programa i projekata 21 udruge koja imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije.

20230705 091117

Župan Darko Koren uputio je čestitke predstavnicima udruga, izrazivši zadovoljstvo što su, u odnosu na prošlu godinu, povećana sredstva, kao i broj udruga i njihovih programa.

quote desni 3Čestitam svim potpisnicima ugovora, a iza današnjeg događanja stoje njihove rezultati, trud i zalaganje. Cilj ovog natječaja  je razvoj civilnog društva, posebno u području djelovanja udruga te nam je drago što postoji veliki interes, što vidimo u povećanju broja udruga i programa. Sredstva će se utrošiti u različite namjene, najviše edukacije, izložbe, natjecanja i slično te vas pohvaljujemo na raznolikosti programa koje ste prijavili. Od 2016. godine Županija je u svom proračunu osigurala oko 253 tisuće eura za preko 200 programa i projekata udruga i smatram da to pokazuje naše opredjeljenje podršci vašem radu. Hvala vam na vašem angažmanu u zajednici, kao i sa svim aktivnostima te vam želim mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju“, dodao je župan.

IMG 9974

Uime predstavnika udruga obratio se predsjednik Pčelarske udruge Lipa Koprivnica Zdenko Lončarić koji je zahvalio Županiji na podršci i sredstvima koja im uvelike pomažu u radu, dodavši kako je važno da se pojedinci povezuju u udruženja te razmjenjuju iskustva i informacije jer je tako lakše napredovati i nositi se s raznim izazovima.

IMG 9977

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Marijan Štimac sa suradnicima.

Popis udruga kojima su dodijeljena sredstva za 2022. godinu: Udruga uzgajivača simentalskog goveda Kalničkog prigorja, Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“, Udruga orača KKŽ, Udruga vinogradara i vinara Sveti Vinko Sveti Petar Orehovec, Udruga vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001., Pčelarska udruga Lipa Koprivnica, Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara KKŽ, Udruga vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović, Udruga vinogradara i vinara Sovinjak Rasinja, Udruga vinogradara i voćara Đurđevac, Poljoprivredna udruga Kalinovac, ŠRD „Plava krv“ Dropkovec, Društvo žena Kamengrad, Udruga za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka „Šinterice dobra srca, Društvo za uzgoj malih životinja Križevci 1974, Udruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje, Udruga Potkalnički konjari Sveti Petar Orehovec, Proizvođačka organizacija udruga mljekara Sava Drava, Udruga uzgajivača simentalskog goveda Križevci, Udruga uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik.

Služba ureda župana


Pročitano 955 puta