05.07.2023.

Novih 60 tisuća eura potpora za 29 privatnih iznajmljivača s područja županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 IMG 0219

U prostorima Županijske uprave danas su potpisani ugovori kojima su dodijeljene financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, koje su osigurane preko Javnog poziva koji je raspisala županijska Turistička zajednica. Također su potpisani i ugovori o partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Koprivnice i Turističkom zajednicom grada Đurđevca, vezano uz manifestacije Renesansni festival i Picokijadu, za koje je županijska Turistička zajednica, kao regionalna zajednica, ostvarila potporu Hrvatske turističke zajednice.

Ugovore je s vlasnicima privatnih smještaja potpisao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, a dodijeljeno je ukupno 60 tisuća eura za 29 iznajmljivača. Župan je izrazio zadovoljstvo što raste interes za potpore, obzirom da je prošle godine bilo njih 20, a one se dodjeljuju treću godinu zaredom kao direktna potpora iznajmljivačima.

quote desni 3Drago nam je što smo osmislili ovaj alat za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, a njihov nedostatak je zapravo sistemski problem za koji se nadamo da će se u budućnosti promijeniti. Veseli nas povećan interes ove godine te smo rebalansom osigurali da svi vi dobijete sredstva. Svrha ove mjere, uz direktnu pomoć iznajmljivačima, je poticanje bavljenja turističkom djelatnošću, a smatramo da u tom području ima mnogo prostora za napredak. Kao što uvijek govorimo, da bi se to ostvarilo mora postojati optimalan spoj privatnog i javnog sektora i nadam se da će se to posložiti. Poseban uspjeh je što je na temelju prva dva poziva otvoreno 11 novih smještajnih objekata, a po završetku projekata imat ćemo još 9 novih. Čestitam vam na ostvarenim sredstvima, kao i na odluci da se bavite ovom djelatnošću, te vam želim mnogo uspjeha i sreće u radu“, istaknuo je župan.

IMG 0055

Osvrnuvši se na potpore Hrvatske turističke zajednice za Renesansni festival i Picokijadu, župan je kazao je naša županijska Turistička zajednica ostvarila respektabilnu potporu od 205 tisuća eura za četiri projekta, a ostala dva su „Promocija Koprivničko-križevačke županije kao idealne destinacije za vikend odmor“ i „Standardizacija i certifikacija uspostava sustava kvalitete u ruralnom turizmu“.

quote desni 3Hrvatska turistička zajednica također je i našim lokalnim turističkim zajednicama dodijelila 213 tisuća eura, primjerice za Križevačko veliko spravišče, Prkačijadu, Ljeto na Šoderici i slične manifestacije, čime će se unaprijediti turistička ponuda naše Županije, povećati naša vidljivost na turističkoj karti Hrvatske te povećati broj dolazaka i noćenja“, dodao je župan.

IMG 0041

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev pridružila se čestitkama povodom današnjih potpisivanje ugovora te je naglasila:

quote desni 3"Renesansni festival i Picokijada naše su top manifestacije, a Renesansni festival je 2019. godine proglašen i najboljom manifestacijom Hrvatske. Potpore su nam odobrene u najvećem iznosu dosad, za Renesansni 50 tisuća eura, a za Picokijadu 45 tisuća, 205 tisuća eura ukupno, i vjerujem da je to pokazatelj da se u našoj Županiji dobro radi. Također nas veseli treća godina potpora privatnim iznajmljivačima za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, a spomenimo kako smo jedina regionalna turistička zajednica koja provodi ovakav projekt i dodjeljuje potpore privatnom sektoru.“

IMG 0097

Ugovore o partnerstvu sa županijskom Turističkom zajednicom potpisali su direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan te direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček. Zahvalili su Županiji i županijskoj Turističkoj zajednici na podršci u realizaciji ovako financijski i organizacijski zahtjevnih projekata, dodavši kako naša županija posjeduje mnoge tradicijske, kulture i prirodne resurse za još bolje pozicioniranje na turističkoj karti.

IMG 0150

Uime privatnih iznamljivača obratio se Zoran Setinšek koji je također zahvalio Županiji na pomoći koja im mnogo znači te ih motivira na bavljenje turističkom djelatnošću i stvaranje još boljih uvjeta za turiste.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac i suradnici.

Služba ureda župana


Pročitano 728 puta