05.07.2023.

Križevci dobili novu specijalisticu pedijatrije

img 7256


Križevci su dobili novu liječnicu, specijalisticu pedijatrije Zdenku Škorić-Kovačić iz Novog Vinodolskog koja je, u prisustvu ravnateljice županijskog Doma zdravlja Mirjane Hanžeković, potpisala Ugovor o dodjeli poticajne naknade s križevačkim gradonačelnikom Marijom Rajnom.

Naime, obzirom na nedostatak liječnika specijalista na gradskom području, Grad Križevci objavio je Javni poziv za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu, kroz koji je osigurana naknada u iznosu od nešto više od 13 tisuća eura godišnje te je tako riješen dugogodišnji problem nedostatka stalnog pedijatra u drugoj smjeni.

Liječnica Škorić-Kovačić kazala je kako je došla u Križevce nakon što je vidjela TV prilog u kojemu je ravnateljica Hanžeković govorila o problemu nedostatka pedijatara te je poželjela pomoći. Zahvalila je Gradu na poticajnim uvjetima te je izrazila zadovoljstvo što će biti na usluzi najmlađim pacijentima.

Gradonačelnik Rajn i ravnateljica Hanžeković također su izrazili zadovoljstvo osiguravanjem dostupnosti zdravstvene zaštite te dodali kako je sinergija Županije, županijskih zdravstvenih ustanova i jedinica lokalne samouprave ključna za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenog sustava naše županije.

Služba ureda župana

Pročitano 979 puta